spot_img
27.5 C
București
vineri, mai 24, 2024
AcasăAnalizeDetalii despre asasinarea fiicei lui Dughin: 400 de grame de TNT. Dughin...

Detalii despre asasinarea fiicei lui Dughin: 400 de grame de TNT. Dughin a fost internat în spital

-

Comitetul de Investigații al Rusiei a deschis un dosar penal după ce mașina jurnalistei și politologului Daria Dughina, a sărit în aer în regiunea Moscova, anunță un comunicat postat pe site-ul Comitetului.

Ancheta cazului în temeiul celei de-a doua parte a articolului 105 din Codul penal (punctul „e”) „Omor deosebit de grav” a fost preluată de Parchetul din regiunea Moscova.

Potrivit anchetatorilor, la 20 august, în jurul orei 21:00, în apropiere de satul Bolșie Viazemî din districtul Odințovo, în autoturismul marca Toyota Land Cruise ar fi fost activat un dispozitiv exploziv, după care mașina a luat foc.

- Advertisement -

„Tânăra care conducea mașina a murit pe loc. Identitatea decedatei a fost stabilită: este jurnalistul și politologul Daria Dughina”, a declarat Comitetul de Investigații.

La fața locului lucrează anchetatori, criminologi și experți în explozivi. Pe baza rezultatelor examinării, vor fi efectuate o serie de expertize, inclusiv criminalistică, explozive și genetică moleculară. Comitetul ia în considerare toate versiunile posibile.

- Advertisement -

În ziua morții sale, fiica filozofului Aleksandr Dughin, Daria, se întorcea de la festivalul literar și muzical ”Tradiție”, desfășurat la muzeul Zaharovo, o veche moșie. Tânăra a reușit să parcurgă aproximativ 2 km de la moșie, intrând pe autostrada Mojaiskoie și în acel moment a avut loc explozia. Mașina în flăcări a intrat pe banda din sens opus și s-a izbit de un gard.

Potrivit datelor preliminare, puterea dispozitivului exploziv a fost de aproximativ 400 de grame de TNT.

Potrivit unuia dintre participanții la festival, în mașină ar fi trebuit să fie tatăl Dariei. În ultimul moment însă, acesta s-a răzgândit, urcând într-un alt autoturism care mers în urma automobilului Dariei. Mașina explodată aparținea lui Aleksand Dughin.

Daria Dughina s-a născut în 1992. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității de Stat din Moscova, scria despre politică pentru mai multe publicații importante. Marea Britanie a inclus-o pe Dughina în lista sancțiunilor.

Aleksandr Dughin este un cunoscut filozof și politolog. Este un susținător al eurasianismului, promovând ideea integrării Rusiei cu toate republicile post-sovietice. Dughin se află pe listele de sancțiuni din SUA, UE și Canada de la mijlocul anilor ‘2010.

După moartea fiicei sale, Aleksander Dugin a fost internat în spital, a comunicat politologul Serghei Markov pe canalul său Telegram.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img