spot_img
20.6 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAnalizeDetalii despre asasinarea fiicei lui Dughin: 400 de grame de TNT. Dughin...

Detalii despre asasinarea fiicei lui Dughin: 400 de grame de TNT. Dughin a fost internat în spital

-

Comitetul de Investigații al Rusiei a deschis un dosar penal după ce mașina jurnalistei și politologului Daria Dughina, a sărit în aer în regiunea Moscova, anunță un comunicat postat pe site-ul Comitetului.

Ancheta cazului în temeiul celei de-a doua parte a articolului 105 din Codul penal (punctul „e”) „Omor deosebit de grav” a fost preluată de Parchetul din regiunea Moscova.

Potrivit anchetatorilor, la 20 august, în jurul orei 21:00, în apropiere de satul Bolșie Viazemî din districtul Odințovo, în autoturismul marca Toyota Land Cruise ar fi fost activat un dispozitiv exploziv, după care mașina a luat foc.

„Tânăra care conducea mașina a murit pe loc. Identitatea decedatei a fost stabilită: este jurnalistul și politologul Daria Dughina”, a declarat Comitetul de Investigații.

La fața locului lucrează anchetatori, criminologi și experți în explozivi. Pe baza rezultatelor examinării, vor fi efectuate o serie de expertize, inclusiv criminalistică, explozive și genetică moleculară. Comitetul ia în considerare toate versiunile posibile.

În ziua morții sale, fiica filozofului Aleksandr Dughin, Daria, se întorcea de la festivalul literar și muzical ”Tradiție”, desfășurat la muzeul Zaharovo, o veche moșie. Tânăra a reușit să parcurgă aproximativ 2 km de la moșie, intrând pe autostrada Mojaiskoie și în acel moment a avut loc explozia. Mașina în flăcări a intrat pe banda din sens opus și s-a izbit de un gard.

Potrivit datelor preliminare, puterea dispozitivului exploziv a fost de aproximativ 400 de grame de TNT.

Potrivit unuia dintre participanții la festival, în mașină ar fi trebuit să fie tatăl Dariei. În ultimul moment însă, acesta s-a răzgândit, urcând într-un alt autoturism care mers în urma automobilului Dariei. Mașina explodată aparținea lui Aleksand Dughin.

Daria Dughina s-a născut în 1992. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității de Stat din Moscova, scria despre politică pentru mai multe publicații importante. Marea Britanie a inclus-o pe Dughina în lista sancțiunilor.

Aleksandr Dughin este un cunoscut filozof și politolog. Este un susținător al eurasianismului, promovând ideea integrării Rusiei cu toate republicile post-sovietice. Dughin se află pe listele de sancțiuni din SUA, UE și Canada de la mijlocul anilor ‘2010.

După moartea fiicei sale, Aleksander Dugin a fost internat în spital, a comunicat politologul Serghei Markov pe canalul său Telegram.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...