spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăSpecialDespăgubiri de un miliard de euro în 4 ani de la ANRP

Despăgubiri de un miliard de euro în 4 ani de la ANRP

-

În patru ani, între 2007 şi 2011, Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor a aprobat despăgubiri de aproape un miliard de euro în toată ţara. În tot acest timp, titlurile de despăgubire au fost acordate unor oameni de afaceri care nu erau moştenitori ai terenurilor revendicate, transmite Digi 24.

Unul dintre oamenii de afaceri care au încasat bani de la ANRP este Horia Şchiopu. Conform documentelor, el a cumpărat drepturi de cesiune cu un milion şi jumatate de dolari și a câştigat peste 100 de milioane de euro. Horia Şchiopu are afaceri în domeniul prelucrarării cuprului, în construcţii, foraj şi în industria apei minerale.

- Advertisement -

Mihai Rotaru, cu afaceri în domeniile energiei, imobiliarelor şi agriculturii, a investit sub un milion de euro şi a câştigat aproape 25 de milioane.

Aceeaşi reţetă a folosit-o şi Marius Barbu. Om de afaceri în Cluj-Napoca, acesta a investit şi a făcut profit din afaceri cu imobiliare. Este în top trei al câştigătorilor. A cumpărat drepturi litigioase cu mai puţin de 500 de mii de euro, dar a câştigat, după ce dosarul a fost aprobat de ANRP, peste 20 de milioane.

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, niciunul n-a fost moştenitor de drept, toţi au cumpărat drepturi litigioase de la adevăraţii propietari.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img