spot_img
23.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeDescoperire interesantă și macabră sub o catedrală din Belgia

Descoperire interesantă și macabră sub o catedrală din Belgia

-

O echipă de arheologi a anunţat o descoperire pe cât de interesantă, pe atât de macabră: ziduri făcute din oase umane sub o catedrală din Gent, în Belgia, transmite vineri Live Science conform Agerpres.

- Reclama -

În total, arheologii au descoperit 9 pereţi construiţi în special din femururi şi tibii umane. Din loc în loc, zonele intermediare dintre pereţi sunt umplute cu cranii şi fragmente de cranii, conform companiei de restaurări olandeze Ruben Willaert, care a descoperit acest osuar uriaş în timpul săpăturilor pentru construcţia unui nou centru pentru vizitatori lângă catedrală.

Aceste structuri au fost construite probabil în urmă cu câteva sute de ani, cu osemintele dintr-un vechi cimitir ce au fost scoase pentru a face loc pentru alte cadavre sau pentru o renovare a bisericii, conform arheologului Janiek De Gryse, angajat al companiei Ruben Willaert şi şeful şantierului arheologic.

„Atunci când vrei să goleşti curtea unui lăcaş de cult, nu poţi să arunci pur şi simplu osemintele pe care le găseşti. Ţinând cont de faptul că aceşti oameni credeau în reînvierea trupului, osemintele erau considerate cele mai importante”, a susţinut el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...