spot_img
32.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăAnalizeDesant franco-german la Moscova. Premierul britanic a sunat la Kremlin

Desant franco-german la Moscova. Premierul britanic a sunat la Kremlin

-

Cancelarul german, Olaf Scholz, a anunţat miercuri seară că va merge „în curând” la Moscova pentru discuţii cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în încercarea de a dezamorsa criza din jurul Ucrainei, notează AFP.Și președintele francez a anunțat că va merge la Moscova.

- Reclama -

„Voi merge în Statele Unite”, la 7 februarie, unde este programată o întâlnire cu preşedintele Joe Biden, „Iar în curând voi merge şi la Moscova pentru discuţii” cu privire la criza ruso-ucraineană, a declarat Olaf Scholz la postul public de televiziune ZDF.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat miercuri că va discuta despre criza din Ucraina cu omologul său american Joe Biden ”în următoarele ore” şi că nu exclude să se deplaseze la Moscova pentru a încerca să găsească o soluţie diplomatică, relatează AFP.

”Nu va exista securitate şi stabilitate pentru Europa noastră dacă europenii nu au capacitatea de a se apăra” şi aceea ”de a construi o soluţie comună cu toţi vecinii lor, între care ruşii”, a reiterat Emanuel Macron.

Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele rus Vladimir Putin au convenit miercuri asupra necesităţii de a ajunge la o soluţionare ”paşnică” a crizei ucrainene, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street după o convorbire telefonică între cei doi lideri, relatează AFP.

Johnson şi Putin ”au fost de acord (cu privire la faptul) că o agravare nu este în interesul nimănui”, a precizat purtătorul de cuvânt, potrivit unui comunicat, adăugând că şeful guvernului britanic l-a avertizat pe Vladimir Putin că ”orice incursiune suplimentară a Rusiei în Ucraina ar fi o tragică eroare de calcul”.

Cei doi lideri au subliniat, de asemenea, importanţa dialogului între ţările lor pe teme precum schimbările climatice, Afganistanul şi dosarul nuclear iranian.

”Ei au convenit să aplice acest spirit de dialog în faţa tensiunilor actuale pentru a găsi o soluţie paşnică”, se arată în comunicat.

La rândul său, Moscova a explicat că preşedintele rus a denunţat într-o convorbire cu Boris Johnson refuzul NATO de a ţine cont de preocupările Rusiei privind securitatea, în plină agravare a tensiunilor din jurul Ucrainei.

Potrivit unui comunicat difuzat de Kremlin, Putin a evocat ”lipsa de voinţă a NATO de a răspunde în mod adecvat la preocupările legitime ale Rusiei” cu privire la securitatea sa.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...