spot_img
6.1 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeDeripaska: Sancțiunile Occidentului au dus la dublarea plăților in yuani

Deripaska: Sancțiunile Occidentului au dus la dublarea plăților in yuani

-

Politica de sancțiuni a Statelor Unite și a Europei a dus la faptul că plățile în yuani din întreaga lume s-au dublat în ultimul an, a comentat miliardarul și omul de afaceri rus Oleg Deripaska.

Miercuri mai devreme, Financial Times a publicat o rubrică analitică, al cărei autor a subliniat cererea în creștere pentru yuani în plățile globale, citând, în special, datele din octombrie din sistemul interbancar SWIFT . Autorul materialului subliniază că 

- Advertisement -

China încearcă să-și reducă dependența de dolar și alte monede ale țărilor G7 pe fondul tensiunilor tot mai mari în relațiile cu Statele Unite ale Americii din cauza sancțiunilor din Taiwan și occidentale împotriva Federației Ruse. Aceste sancțiuni, potrivit autorului rubricii, au servit și ca un stimulent pentru alte țări să mărească ponderea plăților în yuani.

„Numărul tranzacțiilor din lume efectuate în yuani chinezești s-a dublat în ultimul an. Acest lucru indică succesul extrem al politicilor de sancțiuni europene și americane. Se pare că volumul tranzacțiilor plătite în yuani chinezești va depăși volumul tranzacțiilor în euro în patru ani”, a scris Deripaska pe canalul său Telegram.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img