spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăActualitateDer Standard: Dacă Viena reproşează că spaţiul Schengen este nefuncţional, de ce...

Der Standard: Dacă Viena reproşează că spaţiul Schengen este nefuncţional, de ce a fost de acord cu intrarea Croaţiei? Dacă cei mai mulţi refugiaţi vin de fapt prin Ungaria, ţară membră Schengen, de ce premierul autoritar de la Budapesta este curtat, în loc să fie pedepsit?

-

Abordarea partidului conservator al cancelarului Karl Nehammer şi al ministrului de interne Gerhard Karner, care s-au opus intrării României în Schengen, este nu numai lipsită de scrupule, ci şi de raţiune, arată jurnalistul Eric Frey într-un comentariu extrem de dur publicat în cotdianul „Der Standard”, una dintre cele patru mari publicaţii ale Austriei, conform news.ro.

Jurnalistul arată că strategia conservatorilor este neinspirată şi prost argumentată atât în plan intern, cât şi în cadrul dialogului din UE. Dacă Viena reproşează că spaţiul Schengen este nefuncţional, de ce a fost de acord cu intrarea Croaţiei? Dacă cei mai mulţi refugiaţi vin de fapt prin Ungaria, ţară membră Schengen, de ce premierul autoritar de la Budapesta este curtat, în loc să fie pedepsit? Dacă vrei să opreşti ascensiunea unui partid populist şi extremist precum Partidul Libertăţii, de ce să îi foloseşti, în mod stângaci, aceleaşi idei antieuropene, în loc să fi dialogat şi negociat cu partenerii din UE? – se întreabă jurnalistul. El conchide că partidul OeVP este de mai mult timp într-o scădere de popularitate care se explică, de fapt, în opinia lui, prin lipsa de leadership şi de viziune a celor care îl conduc.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img