spot_img
9.8 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăhighlightDeputatul violator este cercetat de Parchetul General

Deputatul violator este cercetat de Parchetul General

-

Deputatul Dan Bordeianu, care a plecat de la PNL la PSD intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale pierdute de premierul social-democrat Victor Ponta, este urmarit penal, suspectat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in legatura cu contractarea si executarea unor lucrari, a confirmat, marti, pentru HotNews.ro, Parchetul General.
bordeianu
Dan Bordeianu (foto) are deja o condamnare la activ.  Conform ziarului Curentul a fost condamnat  pentru viol prin sentinţa penală nr. 506 din 12 iunie 1985 din dosarul cu nr. 1889/1985 şi  trimiterea într-o şcoală specială de muncă şi reeducare pe o perioadă de 5 (cinci) ani pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 197 al. 2. lit.“b“ şi art.189 alin. 2 cod penal, personajul fiind la aceea dată minor. După sentinţa Judecătoriei Vaslui, Dan Bordeianu şi-a petrecut următorii cinci ani din viaţă la şcoala de corecţie de la Târgu Ocna.
 
Datele dosarului:
deputatul_violator_dan_bordeianu
Prin actul de sesizare al instanţei se reţine în sarcina inculpaţilor faptul că la data de 9 aprilie 1985, în timp ce partea vătămată se întorcea de la serviciu, aceştia au acostat-o şi cu forţa au dus-o la locuinţa inculpatului minor…, unde au avut raporturi sexuale cu victima. A doua zi dimineaţa, profitând de împrejurarea că cei trei inculpaţi doreau să stea la masă, victima s-a oferit să le pregătească micul dejun şi trecând în bucătărie a deschis uşa care fusese asigurată cu un zăvor şi a fugit acasă.
Page_2
De menţionat este faptul că inculpaţii au ascuns hainele tocmai pentru a nu putea fugi victima, însă aceasta a plecat îmbrăcată sumar.
După ce partea vătămată a reuşit să fugă de la locul unde s-a comis infracţiunea, aceasta s-a adresat cu o plângere organelor de miliţie, declanşându-se astfel cercetările în cauză.
Expertiza medico-legală efectuată a confirmat faptul că… a fost victima unui viol, prezintă leziuni de violenţă de tipul echimozelor şi escoriaţiilor, leziuni ce s-au putut produce prin loviri active cu mijloace contondente în vederea înfrângerii voinţei şi consumării unui raport sexual violent.
Şi inculpaţii minori au fost expertizaţi,  constatându-se că ei au discernământul corespunzător vârstei.
Page_3
În faţa organelor de urmărire penală, inculpaţii au recunoscut comiterea infracţiunii, recunoaştere ce se coroborează cu declaraţiile de recunoaştere parţială şi în faţa instanţei de judecată, în sensul că au arătat că partea vătămată ar fi acceptat în mod tacit să aibă raporturi sexuale cu toţi inculpaţii întrucât ar fi fost prietenă cu inculpatul Bo.Da.
Susţinerile inculpaţilor minori urmează a fi înlăturate pe considerentul că, folosirea forţei pentru a o constrânge pe victimă să intre în apartament şi ascunderea hainelor ca şi fuga acesteia de la domiciliul inculpatului…, atestă tocmai împrejurarea că victima nu a acceptat niciun moment să aibă de bună voie raporturi sexuale cu inculpaţii minori.
În faţa instanţei de judecată, victima, dându-şi seama de consecinţele ce urmează a le suporta inculpaţii minori, ca urmare a faptelor comise, a încercat iniţial să confirme susţinerile reclamanţilor în sensul că ar fi acceptat să aibă raporturi intime cu aceştia.
Luându-se însă o declaraţie amănunţită asupra modului în care s-a desfăşurat activitatea infracţională a inculpaţilor minori, victima a arătat că într-adevăr raporturile sexuale avute cu inculpaţii  au fost împotriva voinţei ei, fiind nevoită să fugă pentru a scăpa din domiciliul unde s-a comis infracţiunea. Faptele inculpaţilor fiind pe deplin dovedite urmează ca instanţa în baza art.3 din B.218/1977 să dispună trimiterea acestora într-o şcoală specială de muncă şi reeducare.
Totodată, în baza art. 191 alin. 1 c.p.p. inculpaţii minori vor fi obligaţi în solidar cu părţile responsabile civilmente la plata către stat a cheltuielilor judiciare şi a onorariilor pentru apărători numiţi din oficiu.
Se va deduce din durata măsurii luate perioada reţinerii şi arestării preventive de la 10 apr.1985.
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img