spot_img
6.9 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizeDeputatul Jaro Marșalic vrea înăsprirea legii pentru traficul și consumul de droguri

Deputatul Jaro Marșalic vrea înăsprirea legii pentru traficul și consumul de droguri

-

„Consumul de droguri ruinează viețile dependenților, ale familiilor acestora și pe cei apropiați. Distruge destine. De aceea cred că suntem datori să găsim soluții pentru a descuraja consumul, dar și pentru a-i trage la răspundere pe cei care se fac vinovați“, afirmă deputații PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan și Jaro Marșalic.

- Reclama -

Alături de mai mulți colegi liberali, cei doi au inițiat proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Noua lege prevede între altele: „Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.

Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, procurarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani”.

„Prin Această inițiativă legislativă vrem să reducem posibilitatea ca drogurile să ajungă la tinerii noștri“, a afirmat deputatul liberal de Caraș-Severin, Jaro Marșalic.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img