spot_img
11 C
București
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăExterneDeputatul extremist olandez Geert Wilders a difuzat la televiziunea națională caricaturi cu...

Deputatul extremist olandez Geert Wilders a difuzat la televiziunea națională caricaturi cu profetul Mahomed

-

Deputatul olandez Geert Wilder a difuzat miercuri la televiziunea națională caricaturi cu profetul Mahomed în timpul de antenă rezervat partidelor politice din Olanda, informează AFP, conform Mediafax.

- Reclama -

Zece caricaturi au fost prezentate în timpul unui spot de 2 minute și 44 de secunde la canalul public NOS.

‘Violența nu poate câștiga în fața libertății de exprimare’, a spus deputatul olandez.

Prin difuzarea acestor caricaturi, Geert Wilders intenționează să ‘apere libertatea de expresie în fața violenței’, după ce un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed desfășurat în Texas, SUA, a fost, la începutul lunii mai, ținta unui atac revendicat de gruparea Statul Islamic.

În numele formațiunii sale PVV (Partidul Libertății), el a anunțat inițial difuzarea acestor caricaturi pentru ziua de sâmbătă, însă aceasta a fost amânată din cauza unei ‘neînțelegeri’ cu societatea de comunicații însărcinată cu difuzarea înregistrării video la canalul NOS.

Pentru numeroși musulmani, astfel de caricaturi sunt lipsite de respect sau chiar considerate blasfemii, iar autoritățile au avertizat că difuzarea lor la televiziune ar putea determina suspendarea timpului de antenă de la un an la patru ani pentru partidul lui Geert Wilders.

Potrivit presei, ambasadele Olandei au fost atenționate în legătură cu ce măsuri trebuie să ia în cazul unor proteste violente împotriva difuzării acestor caricaturi.

Deputatul este în prezent urmărit penal pentru incitare la ură deoarece, la un miting electoral din 2014, le-a promis susținătorilor săi că vor exista ‘mai puțini marocani’ în Olanda.

Geert Wilders, al cărui partid dispune de 12 din cele 150 de locuri din Parlament, vrea interzicerea Coranului, pe care îl compară cu ‘Mein Kampf’, manifestul politic al lui Adolf Hitler.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...