spot_img
12.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeDeputatul Cornel Folescu (PSD): Urmând modelul de salarizare aplicat în sectorul construcțiilor,...

Deputatul Cornel Folescu (PSD): Urmând modelul de salarizare aplicat în sectorul construcțiilor, PSD a propus creșterea veniturilor și acordarea de beneficii și în agricultură

-

Urmând modelul de salarizare aplicat în sectorul construcțiilor, PSD a propus creșterea veniturilor și acordarea de beneficii și în agricultură. Urmărim astfel:majorarea salariul minim brut de la 2.550 de lei la 3.000 de lei;scutirea de la plata impozitului pe venit; scutirea de la plata contribuției pentru sănătate;reducerea contribuției pentru pensie (CAS) de la 25% la 21,5%;reducerea contribuției asiguratorii pentru muncă de la 2,75 la 0,27%.Aceste măsuri se vor aplica tuturor salariaților din firmele care au cel puțin 80% din cifra de afaceri în domeniul agriculturii și industriei alimentare, afirmă pe Facebook deputatul PSD de Mehedinți, Cornel Folescu.

Totodată, am decis suplimentarea fondurilor pentru programul Anghel Saligny cu 15,5 miliarde de lei care vor fi folosiți pentru construcția și modernizarea drumurilor și extinderea rețelei de gaze. Programul Anghel Saligny ajunge astfel să totalizeze 65,5 miliarde de lei menite să atenueze crizele actuale și să ajute comunitățile din întreaga țară. Cu privire la sancțiunile impuse Rusiei ca urmare a conflictului din Ucraina, acestea sunt perfect justificate și au ca scop stoparea alimentării financiare a mașinăriei de război. Însă la fel de justificată este și acțiunea în instanță a TMK împotriva ANAF care trebuie să revină asupra deciziei de a bloca conturile TMK. Putem astfel evita un proces care, în final, tot asupra salariaților români se va răsfrânge. Este esențial ca niciun ban să nu ajungă în Rusia, dar și ca oamenii să își primească salariile, să își salveze locurile de muncă și să nu compromitem o companie perfect viabilă, mai spune Folescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img