spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizeDeputatul Cornel Folescu: Nu intrăm la guvernare ca să facem figurație și...

Deputatul Cornel Folescu: Nu intrăm la guvernare ca să facem figurație și nu vom ceda până nu vom obține creșterea punctului de pensie cu 10%, creșterea pensiei minime cu 25% și, inclusiv, oferirea unui ajutor suplimentar celor cu pensii mici pentru traversarea iernii

-

PNL a decis să îl nominalizeze pe domnul General Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru. Este decizia lor, așa cum decizia noastră este de a continua să îl susținem pe domnul președinte Marcel Ciolacu. Indiferent care va fi deznodământul, nu pot să nu apreciez faptul că liberalii au renunțat, într-un final, la propunerea premierului demis, Florin Cîțu.Putem acum să ne concentrăm la ce este cu adevărat important, și anume bunăstarea românilor prin creșterea veniturilor populației și, în special, a celor cu venituri mici: familiile cu mulți copii, pensionarii cu pensii mici, angajații cu salarii mici, mai ales cei din sectorul privat, afirmă deputatul PSD de Mehedinți, Cornel Folescu.

Nu intrăm la guvernare ca să facem figurație și nu vom ceda până nu vom obține creșterea punctului de pensie cu 10%, creșterea pensiei minime cu 25% și, inclusiv, oferirea unui ajutor suplimentar celor cu pensii mici pentru traversarea iernii. Totodată, este obligatorie creșterea salariului minim la 2.550 lei și a alocațiilor pentru copii mici, sub 2 ani, de la 427 la 600 de lei și pentru copiii cu vârstele între 2-18 ani, de la 214 lei în prezent la 243 lei.În ceea ce îi privește pe copii, de luni se vor redeschide toate școlile din localitățile unde incidența COVID este sub 3‰. O decizie tardivă care s-ar putea să ne coste mai mult decât anticipăm, însă este un început. Punem astfel capăt unei degringolade care a afectat puternic zeci de mii de elevi, mai spune Folescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img