spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizeDeputatul Cornel Folescu: Declarația domnului ministru al Sănătății, Cseke Attila, potrivit căreia...

Deputatul Cornel Folescu: Declarația domnului ministru al Sănătății, Cseke Attila, potrivit căreia nu mai există fonduri pentru plata salariilor angajaților din sistemul de sănătate este una iresponsabilă

-

Criza politică în care țara se află de o lună și jumătate se apropie de sfârșit, dar oamenii, pe bună dreptate, sunt debusolați din cauza declarațiilor contradictorii și chiar alarmiste ce au circulat în ultima vreme. Motiv pentru care consider că este timpul potrivit să fac anumite precizări care să clarifice câteva aspecte:Fără îndoială că domnul prof. Alexandru Rafila ar fi un bun premier, dovadă fiind și nominalizările anterioare ale domniei sale pentru această funcție. Însă, în acest moment, domnul președinte Marcel Ciolacu reprezintă cea mai bună opțiune și propunerea partidului pentru ocuparea funcției de prim-ministru. Declarația domnului ministru al Sănătății, Cseke Attila, potrivit căreia nu mai există fonduri pentru plata salariilor angajaților din sistemul de sănătate este una iresponsabilă. PSD are soluții și asigură întreg personalul medical că singura lor grijă este și va rămâne salvarea vieților oamenilor și vor beneficia în continuare de tot sprijinul posibil, afirmă pe Facebook deputatul PSD de Mehedinți, Cornel Folescu.

Facilitățile fiscale acordate sectoarelor construcțiilor și IT nu vor fi desființate. Domeniul IT este unul dintre cele mai importante din România, iar cel al construcțiilor stă la baza creșterii investițiilor în infrastructură și, implicit, atragerea banilor europeni din PNRR. Vorbim despre două domenii care asigură 14% din PIB, adică peste 163 de miliarde de lei.PNRR poate fi modificat, iar acest lucru este clar stipulat în regulament. În condițiile în care cadrul economic se află într-o continuă schimbare ca urmare a creșterii inflației și a exploziei prețurilor din energie, România are posibilitatea de a înainta Comisiei Europene o cerere motivată prin care să propună un plan de redresare și reziliență modificat sau un nou plan, mai spune Folescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img