spot_img
20.4 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeDeputata Horga: Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în...

Deputata Horga: Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în municipiul Giurgiu și pe o rază de opt kilometri în jurul localității vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani de zile

-

Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în municipiul Giurgiu și pe o rază de opt kilometri în jurul localității vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani de zile.Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților, din care fac parte, a adoptat astăzi amendamentul #PNL în acest sens, pe care l-am inițiat, alături de colegii mei, Alexandru Andrei și Toma Petcu, parlamentari PNL Giurgiu. Am susținut acest amendament în cadrul dezbaterilor din comisie și mă bucur că a fost adoptat cu majoritate de voturi.
Doar USR și AUR au fost împotriva amendamentului care face dreptate pentru giurgiuveni, afirmă pe facebook deputata PNL de Giurgiu, Gabriela Horga.

Amendamentul urmează să fie dezbătut și în Comisia de Mediu și apoi de plenul Camerei Deputaților. Așadar, am introdus și muncipiul Giurgiu pe lista localităților ai căror locuitori beneficiază reducerea vârstei de pensionare, ca urmare a faptului că au fost afectate de poluarea produsă de diferite activități economice.In cazul muncipiului Giurgiu, este vorba de poluarea produsă de fostul combinat chimic Verachim, care producea epiclorhidrină și polua printr-un fum toxic de clor. În anii ‘80 s-au înregistrat cazuri în care concentrația de clor din atmosferă era de 20 de ori mai mare decât limita maximă admisă, mai spune Horga.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img