spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizeDeputata Horga: Partidul Naţional Liberal continuă să crească pensiile, iar la 1...

Deputata Horga: Partidul Naţional Liberal continuă să crească pensiile, iar la 1 ianuarie 2024 pensiile vor fi cu peste 60% mai mari față de momentul în care am intrat la guvernare

-

Partidul Naţional Liberal continuă să crească pensiile, iar la 1 ianuarie 2024 pensiile vor fi cu peste 60% mai mari față de momentul în care am intrat la guvernare.
Între 2020 și 2023, când Guvernul României a fost condus de premieri liberali, am crescut punctul de pensie de la 1.265 de lei la la 1.785 lei, cât este în prezent. La începutul anului 2024, valoarea punctului de pensie se va majora cu 13,8 % și va ajunge la 2032 lei, cu 62% mai mult față de momentul în care PNL a intrat la guvernare, afirmă deputata PNL de Giurgiu, Gabriela Horga.

Pensionarii nu trebuie să suporte prețul crizei și trebuie să dovedim respect față de cei care au muncit o viață întreagă. Schimbările care vizează modul în care sunt calculate pensiile sunt mai ample. Recalcularea pensiilor în septembrie 2024 este prevăzută de noua lege a pensiilor, discutată de coaliția de guvernare. Acest proces va duce la creșterea multor pensii. Nicio pensie nu va scădea. La contributivitate egală trebuie să existe pensii egale în plată. Prin noua lege a pensiilor, se înlătură inechitățile acumulate până în prezent, din cauza cărora apar diferențe de până la câteva sute de lei între pensii bazate pe aceeași contribuție. Pensiile vor fi majorate ținându-se cont de toate veniturile pentru care s-a plătit CAS: acord global, plata cu ora, al treisprezecelea salariu, premii, prime, mai susține Horga.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img