spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăAnalizeDeputata Horga anunță obținerea finanțării pentru campusul dual liceal și universitar din...

Deputata Horga anunță obținerea finanțării pentru campusul dual liceal și universitar din Giurgiu: Marian Mina și PSD Giurgiu s-au opus sistematic acestui proiect

-

S-a obținut finanțarea din fonduri europene pentru campusul dual liceal și universitar din Giurgiu. Acesta va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și va fi finalizat până in 2026.Tinerii din Giurgiu și județele partenere, Teleorman și Călărași, au nevoie de șansa de a învăța o meserie solicitată de mediul de afaceri. Cei care doresc trebuie să aibă acces și la ruta profesională. Județul Giurgiu are nevoie de investiții pentru a se dezvolta. Investitorii solicită existența unor oameni care să fie calificați, a anunțat pe Facebook deputata PNL de Giurgiu, Gabriela Horga.

Echipa liberală din județul Giurgiu a pregătit un proiect solid, în parteneriat cu specialiștii de la Universitatea Politehnică.Campusul dual din Giurgiu va combina educația teoretică cu formarea practică, în colaborare strânsă cu mediul de afaceri. Scopul campusului dual este de a le oferi tinerilor oportunități de învățare autentică și de a-i pregăti pentru piața muncii, facilitând tranziția lor fără probleme între școală și carieră. Vor avea un avantaj competitiv pe piața muncii și șanse sporite de angajare după absolvire.În ciuda acestor realități, Marian Mina și PSD Giurgiu s-au opus sistematic acestui proiect, invocând diferite pretexte ridicole de genul “este un proiect prea mare pentru un oraş atât de mic”. Suntem singurul județ unde au avut loc astfel de conflicte, în restul țării toate partidele colaborând pentru atragerea fondurilor europene, mai spune Horga.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img