spot_img
12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeDeputata Horga: Am fost desemnată să fiu reprezentantul APCE la MONEYVAL, comitetul...

Deputata Horga: Am fost desemnată să fiu reprezentantul APCE la MONEYVAL, comitetul de experți pentru evaluarea măsurilor de luptă împotriva spălării banilor și finanțării terorismului al Consiliului Europei

-

Particip zilele acestea la prima sesiune de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (#APCE) la Strasbourg.Ieri am fost desemnată să fiu reprezentantul Adunării la #MONEYVAL, comitetul de experți pentru evaluarea măsurilor de luptă împotriva spălării banilor și finanțării terorismului al Consiliului Europei.MONEYVAL are menirea de a se asigura că statele au sisteme eficiente de combatere a spălării banilor și finanţării terorismului. De asemenea, verifică dacă sistemele sunt în conformitate cu standardele internaţionale relevante in acest domeniu. Comitetul face recomandări către autoritățile naționale în legătură cu îmbunătățirile care pot fi aduse sistemelor de combatere a spălării banilor și finanţării terorismului. De asemenea, combaterea fenomenului de spălare a banilor este strâns legat și de lupta împotriva corupției, afirmă pe Facebook deputata PNL de Giurgiu Gabriela Hiorga.

În ultimii ani, am fost martorii apariției unor scandaluri precum ”Pandora Papers” sau controverselor generate de unele servicii offshore. În aceste condiții, este evidentă importanța participării la un astfel de organism, mai spune Horga.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img