spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeDeputata Gabriela Horga acuză PSD: Ceea ce nu spune PSD este că...

Deputata Gabriela Horga acuză PSD: Ceea ce nu spune PSD este că prin introducerea unui impozit de 1% din cifra de afaceri pentru marile companii, partidul condus de Marcel Ciolacu lovește de fapt și în multe firme cu capital românesc

-

Ceea ce nu spune PSD este că prin introducerea unui impozit de 1% din cifra de afaceri pentru marile companii, partidul condus de Marcel Ciolacu lovește de fapt și în multe firme cu capital românesc – Altex, Dedeman, EMag, Albalact, RCS-RDS, etc. – sau în firme cu capital mixt. Cu toate acestea, în comunicarea publică, liderii PSD încearcă să lase impresia că se luptă cu firmele străine. Pentru că așa au ei impresia că mai obțin puncte electorale, afirmă pe Facebook deputata PNL de Giurgiu Gabriela Horga.

CE MAI SUSTINE GABRIELA HORGA:

Mai mult, în mod incorect, cei de la PSD pun această taxă pe același plan cu taxa de solidaritate introdusă de Uniunea Europeană pentru companiile energetice. Fake news! Taxa UE de solidaritate se referă la profiturile extraordinare obținute de companiile energetice în această perioadă de criză, profituri obținute într-un context neobișnuit. Aceasta este o măsură care are un scop bine definit: să ajute gospodăriile și companiile europene să facă față facturilor uriașe la energie!

PNL susține aplicarea directivei UE și mai mulți colegi din partid i-au cerut ministrului PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, să se asigure că realizează acest lucru în mod corect și se va aplica tuturor companiilor care au obținut profituri extraordinare într-o perioadă se criză. Din păcate, actul normativ redactat de Ministerul Finanțelor a generat controverse și probleme, din cauză că nu va aplica tocmai unei companii energetice cu capital străin.

Dar să revenim:

PSD, de fapt, propune acum o altă taxă, o taxă de 1% pentru toate companiile cu capital românesc sau străin care au o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro. Aceastea activează în domenii de activitate precum industria alimentară, industria de mașini și echipamente, retail sau telecomunicații. Vorbim de produse de bază, iar aplicarea taxei de 1% ar însemna creșterea prețurilor pentru orice companie care transferă taxa pe cifra de afaceri in preț.

Da, companiile vor plăti această a PSD, dar CETĂȚENII O VOR SUPORTA efectiv!

PNL NU ESTE DE ACORD CU ACEASTĂ ABERAȚIE FISCALĂ!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img