spot_img
26.8 C
București
luni, iulie 15, 2024
AcasăJustitieDeputat ALDE, declarație halucinantă la DNA: Eu, dacă aş fi fost în...

Deputat ALDE, declarație halucinantă la DNA: Eu, dacă aş fi fost în locul lui Vîntu, nu cred că aş fi dat nici măcar 100.000 de euro pentru Liviu Mihaiu

-

Eu, dacă aş fi fost în locul lui Vîntu, nu cred că aş fi dat nici măcar 100.000 de euro. Nu văd de ce aş fi dat banii ăştia. Nu văd ce probleme ar fi putut să rezolve Liviu Mihaiu, a declarat miercuri după audierea la DNA deputatul  Octavian Popa din partea ALDE, membru în Comisia de Control a SRI, conform news.ro.

- Reclama -

Fostul comisar general al Gărzii de Mediu a mai arătat că, deşi Vîntu ar fi avut interese în Deltă, interese ce ar fi urmat să fie asigurate de Liviu Mihaiu, organismul superior care aviza autorizaţiile ar fi fost Garda de Mediu.

- Advertisement -

„Nu l-am cunoscut niciodată pe Vîntu. Au existat nişte zvonuri, dar eu, personal, nu l-am întâlnit niciodată pe domnul Vîntu”, a mai spus Octavian Popa.

Înainte de a se întâlni cu procurorii, Popa a declarat că numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei a fost generată de activitatea sa de ONG-ist pe probleme de mediu şi că „trebuie să fii prost să iei bani de la domnul Vîntu”, având în vedere legăturile omului de afaceri cu diverse persoane.

- Advertisement -

Tot miercuri a fost audiat la DNA, în dosarul lui Bogdan Olteanu, şi deputatul Dan Motreanu. El a fost trimis în judecată de DNA în septembrie 2015, alături de deputatul George Scutaru, pentru spălare de bani, fiind acuzaţi că au primit 250.000 de euro, respectiv 170.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008.

În 2008, când Bogdan Olteanu era preşedinte al Camerei Deputaţilor, din partea PNL, Dan Motreanu era secretar general al acestui partid.

„Am dat o declaraţie în calitate de martor în dosarul lui Bogdan Olteanu, în dubla mea calitate de la acel moment, de preşedinte al PNL filiala Tulcea şi de, până la un anumit moment, comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu. Au dorit să ştie detalii procurorii. Nu pot să va spun ce am declarat despre numirea domnului Mihaiu. Le-am spus tot ce ştiam şi sper să le fie de folos. Nu m-au întrebat despre acea presupusă sumă de bani pentru că nu aveam eu de unde să ştiu despre asta. Cred că au vrut să se lămurească despre numire, despre motivaţia unor numiri”, a spus Octavian Popa la ieşirea din sediul DNA.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img