spot_img
0.5 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeDepartamentul pentru Românii de Pretutindeni a încheiat un protocol de colaborare cu...

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a încheiat un protocol de colaborare cu Instituţia Prefectului – judeţul Satu Mare

-

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a încheiat, joi, un protocol de colaborare cu Instituţia Prefectului – judeţul Satu Mare, document prin care cele două părţi îşi propun să consolideze cooperarea instituţională în beneficiul sprijinirii românilor din afara graniţelor.

- Reclama -

Potrivit unui comunicat transmis de DRP, cele două instituţii vor colabora la proiecte şi acţiuni comune destinate sprijinirii românilor din afara graniţelor ţării, în funcţie de specificul comunităţilor din care fac parte.

Evenimentul a avut loc la sediul Instituţiei Prefectului Satu Mare, în prezenţa reprezentanţilor celor două entităţi, secretarul de stat Gheorghe Cârciu şi prefectul Radu Roca.

În acest sens, printre obiectivele urmărite se numără identificarea ţărilor în care există comunităţi formate din cetăţeni plecaţi de pe meleaguri sătmărene şi iniţierea unor activităţi culturale, educative şi economice care să se desfăşoare în parteneriat cu comunităţile româneşti din afara graniţelor, acordarea de sprijin membrilor familiilor rămase în ţară, respectiv minori şi persoane vârstnice, şi atragerea mediului de afaceri şi a unităţilor administrativ teritoriale în activităţi de promovare a potenţialului economic al judeţului Satu Mare, precizează comunicatul DRP.

„Sperăm ca prin acest parteneriat, încheiat astăzi, să susţinem cât mai mulţi români aflaţi în afara hotarelor, iar alături de colaboratorii noştri să identificăm şi să agreăm modalităţi de realizare a activităţilor comune în beneficiul conaţionalilor noştri”, a declarat secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, citat în comunicat.

La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, reprezentanţi ai Consulatului General al României la Gyula, ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României, ai instituţiilor deconcentrate, primari din comunele limitrofe, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, au fost prezenţi şi membri ai mediului academic, de afaceri şi ai clerului. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img