spot_img
-4.3 C
București
marți, ianuarie 25, 2022
AcasăcoronavirusDelirul lui Cristian Pîrvulescu: Cultele vor să preia controlul Statului. Radicalismul anarhisto-ortodox...

Delirul lui Cristian Pîrvulescu: Cultele vor să preia controlul Statului. Radicalismul anarhisto-ortodox legionar

-

Pentru cultele religioase nu este vorba doar de asigurarea prezenței la slujbe a credincioșilor, ci și de o „neîncredere fundamentală în știință și de o încercare de a prelua controlul statului”, afirmă politologul Cristian Pîrvulescu la Radio Europa Liberă.

În opinia sa, partidele politice văd un avantaj electoral din susținerea unor asemenea idei, în special partidele sau politicienii extremiști.

„Așa este în Occident, la fel este și în Romania”, spune politologul care atrage atenția, însă, că atâta vreme cât partidele sunt în Opoziție, o asemenea poziție poate fi relativ justificată, dar plasarea pe o asemenea poziție atunci când ajung la putere „denotă nu doar cinism, ci și iresponsabilitate.”

„Pentru că atât de evocata libertate nu poate exista dacă nu există responsabilitatea față de ceilalți. Egoismul celor care, în numele păstrării libertății personale sau de cult, acceptă să risce să răspândească virusul și să pună sistemul sanitar, și așa precar, în primejdie își dezvăluie adevărata față: anarhism. Adică refuzul statului, suprimarea autorității guvernamentale și înlocuirea acesteia cu cooperarea voluntară. Aceasta este definiția standard a anarhismului și asta se propune acum”, spune politologul.

Cristian Pîrvulescu a numit și sursa acestora: în cazul unor prelați ortodocși este vorba despre radicalismul anarhisto-ortodox legionar, în cazul evangheliștilor – de influența anarhismului alt-right-ului american, pentru unele partide politice – de o orientare ideologică asumată (AUR), iar în cazul PNL și PSD de „rătăcire ideologică”.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială