spot_img
18.1 C
București
sâmbătă, octombrie 5, 2024
AcasăDezvaluiriDeclarație șocantă a unui judecător CCR: Mă uitam în faţa casei să...

Declarație șocantă a unui judecător CCR: Mă uitam în faţa casei să văd dacă sunt mascaţii

-

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a declarat, duminică, faptul că în 2007 a fost interceptat pe un mandat pe siguranţă naţonală, într-un dosar care nu îl viza şi nici până acum nu a fost înştiinţat oficial că a fost ascultat.

- Reclama -

„Asta poate să facă oricând, oricui (n.r.: dosar la DNA). Credeţi că probabil nu avem? În 2007 am fost interceptat cu autorizaţie de la Înalta Curte, pe siguranţă naţională. Îl interceptau pe Borbely. Era atunci o problemă cu directoarea lui de investiţii. Şi eu voiam să cumpăr o cabană de vânătoare, undeva prin Covasna. Şi zic, am şi eu nişte bani în depozit şi mă mut la ţară. Îmi plăcea ideea. Şi l-am întrebat ai? Era prin 2007 când s-a decis ca toate cabanele care nu înghit bani să fie scoase la vânzare. Dacă ai şi dacă e pot fi scoase la vânzare? Zice, lasă-mă să verific. Peste o săptămână îmi zice, domnule nu mi-am imaginat niciodată că sunt câteva de cabane. M-a pus în legătură cu directorul adjunct de la păduri. Şi el mi-a zis, domnule ştiţi că e o problemă, trebuie să facem carte. Am zis scoateţi-o că eu banii pe care îi am (…) şi dacă e, mă mai împrumut la bancă şi dacă nu îmi ajung, atunci asta e, renunţ, dacă nu pot să acopăr cât mi-e plapuma”, a declarat Petre Lăzăroiu, la Antena 3.

- Advertisement -

Judecătorul CCR spune că nici după nouă ani nu a fost anunţat că a fost interceptat.

„Deci acestea erau discuţiile mele cu Borbely. Şi el fiind interceptat, că ştiţi cum e, el fiind interceptat ajungi şi tu. Şi bineînţeles că am căzut acolo în plasa interceptărilor şi s-a dus la preşedinte, la Băsescu. A zis, domnule ştii cutare, cutare. (…) Dacă ăsta are probleme penale, Lăzăroiu, se duce la ÎCCJ şi îl scapă. Asta se întâmpla de sărbătorile de Paşte, în aprilie 2011 şi m-a chemat şi mi-a zis vezi că s-a dat mandat de interceptare. Ştiu şi cine l-a dat. Vă daţi seama că atunci când se dă un mandat de interceptare, atunci trebuie să existe un dosar. Vă imaginaţi că mă uitam în faţa casei să văd dacă sunt mascaţii. Nu am făcut nimic. N-avem nicio treabă, doar că picasem în plasa interceptărilor. Dar şi după iunie-iulie m-au chemat. Au zis, stai liniştit că s-a văzut că nu eşti de vină. Incredibil, dar adevărat. Nici până în ziua de astăzi nu mi-au spus că am fost interceptat”, a mai spus Lăzăroiu.

- Advertisement -

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a declarat vineri, pentru AGERPRES, că a fost chemat de unul dintre consilierii preşedintelui Klaus Iohannis, care i-ar fi comunicat că şefului statului i se cere imperios de către o asociaţie emiterea unui decret de revocare a sa din funcţie.

„M-am întâlnit cu doamna Simina Tănăsescu (consilier prezidenţial – n.r.), la cererea dânsei. Am fost la Facultatea de Drept, unde avea examene. M-a rugat prietenos să vin până la dânsa că are o misiune ingrată. Mi-a spus: uite, am hârtia aceasta (o cerere de la Fundaţia VeDem Just, prin care solicită preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, să pună în discuţie mandatul lui Petre Lăzăroiu – n.r). Zic: ştiu, e o aberaţie, circulă de vreo două săptămâni, eu nu iau în consideraţie. Păi da, dar zice: preşedintelui i se cere imperios să se emită un decret. Cu ce obiect? Păi, decret de revocare a ta. Zic: ştii bine că nu are niciun temei, nu are nicio prerogativă. Da, dar suntem în situaţia în care, dacă nu emite acest decret, ne dă în judecată respectiva asociaţie, dacă îl emite, ne dai tu în judecată. Eu am zis: bineînţeles că aşa va fi”, a relatat Petre Lăzăroiu.

El a adăugat că un motiv plauzibil pentru această situaţie ar fi prelungirea termenului pentru emiterea decretului de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Opinia publică trebuie să ştie, deoarece chestiunea e cu bătaie lungă. Nu este a mea. Nu mă priveşte pe mine. Eu nici nu contez în ecuaţia asta. (…) Dacă se întâmplă chestiunea asta există un motiv foarte plauzibil (…) ca preşedintele să spună: până când nu lămurim problema mandatului lui Lăzăroiu nu emit decretul de revocare (a Laurei Codruţa Kovesi – n.r.)”, a spus Lăzăroiu.

Judecătorul CCR a ţinut să precizeze că nu o poate bănui pe Simina Tănăsescu de presiuni, aceasta doar comunicându-i care este situaţia.

„Nu o pot bănui pe doamna Tănăsescu cu care, repet, eu am o relaţie foarte bună şi o respect. Nu o pot bănui că, vezi doamne, mi-a strecurat discret: vezi că eşti în pericol dacă nu faci nu ştiu ce. Nu. Dânsa în mod civilizat mi-a spus asta. Eu am luat act. (…) Aştept decretul preşedintelui”, a explicat magistratul.

La rândul său, Administraţia Prezidenţială a precizat, într-un comunicat transmis AGERPRES, că Simina Tănăsescu a avut o discuţie tehnică, fără implicarea Instituţiei preşedintelui României, cu judecătorul Petre Lăzăroiu despre solicitarea asociaţiei civice VeDem Just, subliniind că orice fel de speculaţii sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra magistratului sunt complet neadevărate şi nefondate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img