DECLARAȚIE HALUCINANTĂ A VICEPREMIERULUI DÂNCU: Guvernul a greșit proiectul de lege al salarizării

0
3766

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat marţi seara că reacţia sindicatelor la proiectul de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea a fost ”ca un duş rece”, arătând că a fost o ”greşeală de orientare” a întregii echipe guvernamentale, nu doar a ministrului Muncii.

El a afirmat, la Realitatea Tv, că ministrul Muncii, Ana Costea, nu va fi remaniat.

CITIȚI ȘI:NOUA GRILĂ DE SALARIZARE: Președintele 15.000 lei, un parlamentar 10.150, un profesor universitar cu gradație maximă după 25 de ani de muncă-5.339 lei

”A fost o greşeală de orientare a noastră, a întregii echipe, (…) o orientare tactică greşită. (…) Trebuie să recunoşti atunci când greşeşti”, a spus vicepremierul, explicând că Guvernul ar fi trebuit să discute cu sindicatele înainte să vină cu un proiect.

”A fost una din variante, cealaltă o să fie mai bună”, a susţinut el, adăugând că a fost vorba mai degrabă de ”o greşeală de calcul în anexe decât în principii”.

El a subliniat că reacţia sindicatelor ‘‘a fost un duş rece” pentru Guvern.

”Începem să lucrăm de săptămâna viitoare, eventual cu ei, într-un consiliu tripartit, pentru a face o variantă care să fie acceptabilă pentru toţi, în limita unor bani pe care îi avem în acest moment”, a mai precizat Dîncu, care a susţinut că OUG nu ar fi fost programată să intre pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri, iar ministrul Costea nu ar fi ameninţat cu demisia, aşa cum a afirmat consilierul său.

Premierul Dacian Cioloş şi miniştrii cu responsabilităţi în elaborarea Legii salarizării bugetare s-au reunit, marţi după-amiază, la Palatul Victoria pentru a discuta despre concluziile întâlnirii pe care sindicatele au avut-o la Ministerul Muncii cu ministrul de resort, Ana Costea.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea va fi retras de Ministerul Muncii, au anunţat marţi sindicaliştii la ieşirea de la negocerile care au avut loc la Ministerul Muncii.

De asemenea, la finalul negocierilor, Cosmin Andreica, consilierul ministrului Muncii, Ana Costea, a anunţat că aceasta îşi va depune mandatul dacă nu se va ţine cont de părerea sa.

„Ministrul Muncii a luat decizia retragerii acestui proiect de ordonanţă de urgenţă care nu ar face altceva decât să accentueze starea de haos existentă din punct de vedere salarial în domeniul bugetar. Totodată, avem un avertisment foarte clar pentru cabinetul Cioloş pentru ca în regim de urgenţă să întrunească Consiliul Tripartit pentru a discuta varianta care va înlocui acest proiect de ordonanţă. Nu se poate porni de la premisa că venim şi oferim o sumă de bani insuficientă pentru a oferi corecţii din punct de vedere salarial în toate domeniile bugetare. Este o premisă total greşită”, a declarat Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei „Spiru Haret“.