spot_img
19.3 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăAnalizeDECIZIE ISTORICĂ A ÎNALTEI CURȚI DE LA ZAGREB: Croații pot cere băncilor...

DECIZIE ISTORICĂ A ÎNALTEI CURȚI DE LA ZAGREB: Croații pot cere băncilor rambursarea diferențelor de curs valutar la creditele în franci elvețieni

-

Înalta Curte Comercială a Croației a respins apelul a opt bănci într-un proces colectiv inițiat de consumatorii cu credite în franci elvețieni contractate înainte de criză, scrie Profit.ro.

- Reclama -

Potrivit presei croate, debitorii pot solicita în instanță, pe cale individuală, rambursarea sumelor plătite în plus ca urmare a diferențelor de curs valutar și de dobânzi. Aceeași sursă estimează la 1,35-2 miliarde de euro impactul financiar asupra băncilor.

Debitorii din România au pornit procese individuale sau în grupuri mai mici în care au solicitat instanțelor să ramburseze creditele la cursul de la data acordării și unii dintre ei au avut succes, mai ales după decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene în cauza Andriciuc, care a stabilit că judecătorii naționali se pot pronunța și asupra clauzelor care vizează moneda creditelor.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...