spot_img
-3.2 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăhighlightDECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ: Austria și Germania ACCEPTĂ imigranții, anunță cancelarul austriac/...

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ: Austria și Germania ACCEPTĂ imigranții, anunță cancelarul austriac/ AU CEDAT ÎN FAȚA LUI VIKTOR ORBAN

-

Austria și Germania au acceptat să permită intrarea miilor de migranți pe care Ungaria a anunțat că îi va transporta la frontieră în următoarele ore, a declarat sâmbătă cancelarul austriac Werner Faymann pe pagina sa de Facebook, informează Reuters și AFP, conform Agerpres.

- Reclama -

CITIȚI ȘI:ANUNŢ BOMBĂ AL GUVERNULUI VIKTOR ORBAN: DUCEM REFUGIAŢII CU AUTOBUZELE PE GRANIŢA CU AUSTRIA

„Din cauza situației de urgență de astăzi la frontiera ungară, Austria și Germania sunt de acord în acest caz asupra continuării deplasării refugiaților”, a declarat Faymann în postare.

Această decizie a fost anunțată prim-ministrului ungar Viktor Orban de către cancelarul austriac Werner Faymann, „în consultare” cu cancelarul german Angela Merkel, a precizat pe de altă parte cancelaria austriacă pentru agenția APA.

Guvernul ungar a anunțat vineri seară, după mai multe zile de blocaj, că a acceptat să mobilizeze o sută de autobuze pentru a-i transporta la frontiera cu Austria, așa cum ei doresc, pe cei circa 1.200 de migranți ce se îndreaptă spre această frontieră, precum și pe cei adunați în principala gară din Budapesta, capitala Ungariei.

CITIȚI ȘI:DECLARAȚIE COMUNĂ: Ungaria, Republica Cehă, Slovacia și Polonia REFUZĂ cotele de imigranți pe care doresc să le impună Germania și Franța

Indiferent de gestul lor, Viena și Berlinul încă așteaptă de la Ungaria „să-și respecte obligațiile europene, inclusiv cele legate de acordul de la Dublin” asupra regimului de azil în UE, a subliniat Faymann.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img