spot_img
23.6 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeDe unde a luat guvernul Orban 200 milioane lei pentru presă

De unde a luat guvernul Orban 200 milioane lei pentru presă

-

Într-o perioadă în care încasările la buget au scăzut dramatic, guvernul Orban oferă 200 de milioane de lei presei în următoarele patru luni, în cadrul unei campanii de informare. Măsura se dorește a fi una de sprijin pentru acest domeniu, dar, de fapt, banii provin de la o altă instituție. Surse guvernamentale au confirmat pentru Radio Europa Liberă că banii au fost transferați recent în fondul de rezervă al Executivului de la ANCOM și că din ei se vor face plățile către mass-media.

- Reclama -

Guvernul Orban decide pe 16 aprilie să aprobe prin Ordonanță de Urgență bugetul ANCOM, o premieră ținând cont de faptul că bugetul instituției trebuia votat în Parlament. Pe lângă aprobarea bugetului prin OUG, se transferă la bugetul de stat aproape 700 de milioane de lei din rezervele ANCOM. Conform datelor oficiale, Autoritatea se afla pe excedent și avea în conturile sale peste 1 miliard de lei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...