spot_img
23.6 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăEconomieAgriculturaDe ce vrea Trump să cumpere Groelanda: RESURSELE NATURALE

De ce vrea Trump să cumpere Groelanda: RESURSELE NATURALE

-

Un important consilier economic al preşedintelui Donald Trump a declarat că administraţia de la Washington doreşte totuşi să examineze o eventuală cumpărare a Groenlandei, chiar dacă acest teritoriu danez a confirmat că nu este de vânzare, relatează agenţia DPA.

- Reclama -

”Spun doar că preşedintele, care ştie câte ceva despre achiziţiile imobiliare, vrea să arunce o privire … la achiziţia Groenlandei”, a declarat duminică la postul Fox News consilierul Larry Kudlow.

”Danemarca deţine Groenlanda. Danemarca este un aliat”, iar acest teritoriu este o locaţie ”strategică” şi are resurse naturale, precum minereurile, a adăugat consilierul lui Trump. ”Este o poveste interesantă. Ea se petrece. O examinăm. Nu se ştie” ce va fi, a completat el.

Potrivit unui articol apărut săptămâna trecută în publicaţia Wall Street Journal, Donald Trump s-a gândit la posibilitatea ca SUA să cumpere acest teritoriu şi le-a cerut consilierilor săi să examineze problema.

Liderul de la Casa Albă urmează să efectueze luna viitoare o vizită în Danemarca. Dar ”Groenlanda nu este de vânzare”, i-a transmis guvernul acestui teritoriu.

SUA au mai luat în calcul o posibilă cumpărare a Danemarcei pe parcursul secolului al XX-lea, dar ideea a fost respinsă de Danemarca.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...