spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăActualitateDe ce se tem miliardarii lumii

De ce se tem miliardarii lumii

-

Familiile miliardare din Statele Unite și Asia de Sud-Est au numit majorarea impozitelor drept cel mai mare risc al lor în următorii cinci ani, potrivit unui sondaj UBS Group AG privind birourile de familie – firme create de „cele mai bogate clanuri din lume” pentru a-și gestiona averea, relatează Bloomberg.

Sondajul anual UBS Global Family Office a fost realizat din ianuarie până în martie a acestui an. La ea au participat 320 de respondenți (față de 230 cu un an mai devreme). Venitul net mediu al fiecărei gospodării participante este de 2,6 miliarde USD.

- Advertisement -

Potrivit unui sondaj UBS, 73% dintre respondenți din Statele Unite și 59% din Asia de Sud-Est au menționat majorările de taxe drept riscul lor principal în următorii cinci ani. „Conflictul geopolitic major” este considerat cel mai semnificativ risc de către 55% din birourile de familie din Statele Unite și 52% din Asia de Sud-Est. În Orientul Mijlociu, 57% dintre respondenți au considerat că principalul risc al următorilor cinci ani este „criza pieței financiare” mai puțin de jumătate au numit conflictele drept cea mai importantă problemă, în ciuda războiului dintre Israel și grupul islamist palestinian Hamas; a început în octombrie anul trecut.

Aproximativ 71% dintre respondenții europeni au considerat geopolitica drept cel mai mare risc în următorii cinci ani, urmată de schimbările climatice ca importanță. În general, cercetarea arată că birourile de familie din toate regiunile citează politica drept unul dintre riscurile lor principale atât în ​​următoarele douăsprezece luni, cât și în următorii cinci ani.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img