spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeDe ce nu dă Israelul Domul de Fier Ucrainei

De ce nu dă Israelul Domul de Fier Ucrainei

-

Ministrul israelian al apărării în exerciţiu, Benny Gantz, a declarat miercuri că Israelul nu dispune de capacităţile de producţie necesare pentru a furniza Ucrainei mult-doritele sisteme de apărare antiaeriană cum este Domul de Fier (Iron Dome), relatează TPS.

- Reclama -

„Este clar că şi dacă am decide să ne schimbăm politica ar fi imposibil să ne golim rezervele de sisteme de apărare aeriană”, a spus Gantz în faţa presei. „Verificăm în fiecare zi ce se poate face şi cum ne putem extinde ajutorul, dar nu trebuie să uităm că NATO sprijină Ucraina”, a adăugat el.

Israelul şi-a limitat asistenţa pentru Ucraina la ajutor umanitar, în pofida eforturilor vocale ale preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a obţine diverse sisteme de apărare aeriană israeliene ca „Scutul de lumină” (Iron Beam), „Praştia lui David” (David’s Sling) sau rachete Arrow.

Înţelegerile israeliano-ruse privind activitatea Forţei aeriene israeliene în Siria au fost afectate de sprijinul israelian pentru Ucraina. Oficiali din Ierusalim şi-au exprimat de asemenea preocuparea că sistemele israeliene trimise în Ucraina ar putea ajunge pe mâini iraniene.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img