„De ce nu am da și noi un OUG retroactiv în prima zi de guvernare care să anuleze tot ce ați făcut voi și să vă și arunce în pușcărie imediat pe toți ?”

0
60

COMENTARIU DE CHRIS TERHEȘ, PREȘEDINTELE COALIȚIEI ROMÂNILOR DIN SUA, PRELUARE FACEBOOK

USR este consiliat de un individ cu apucaturi fascist-bolsevice

Au trecut 19 ore de la postarea publica a numitului Andrei Caramitru (USR) in care spunea ca atunci cand USR va veni la putere vor da OUG sa bage „imediat” oameni la puscarie pe criterii politice si inca nu a aparut nici o disociere publica a USR-ului fata de acest mesaj al consilierului si strategului lor politic.

Andrei Caramitru a intrat recent in USR si a devenit atat consilier al lui Barna, cat si responsabil cu dezvoltarea programului de guvernare al USR.

Prin acceptarea tacita a mesajului strategului lor, USR a devenit oficial partid cu apucaturi fascist-bolsevice.

Uitati-va in istorie sa vedeti ca exact acelasi gen de mesaje si atitudine l-au avut si legionarii in Romania, in perioada interbelica, cand erau instigati si prelucrati de serviciile germane sa tina Romania in haos pentru a fi slaba in fata lui Hitler.

La fel anunta si Hitler in Germania inainte sa vina la putere, ca-i va lua pe unul sau altul pe diverse criterii, iar apoi a facut-o.

Bolsevicii spuneau acelasi lucru inainte sa preia puterea.

Destui ii aplaudau atunci pe respectivii, exact cum il aplauda si acum pe fascistul-bolsevic Caramitru jr.

Cei care au impus totalitarismul in Romania in anii ’50 se laudau cu studii la Moscova. Cei care sustin totalitarismul azi in Romania se lauda cu studii prin vest.

Nu remarcati ca toti care intra in USR sau + sustin numai astfel de actiuni totalitare? Din cati avocati sunt in USR, chiar nu e nici unul sa le deschida ochii extremistilor din acel partid si sa-i invete un pic de democratie si drept?

Revenind la mesajul fascistului-bolsevic Caramitru, iata numai cateva dintre aberatiile pe care le spune:

„Înțeleg ca PSD vrea sa dea OUG-uri cu efecte juridice retroactive (ceea ce este clar neconstituțional) – ca să anuleze procese judecate in trecut și sa scape de condamnări date deja.”

Nu este vorba despre nici un efect juridic retroactiv, ci despre faptul ca reglementari procedurale noi se aplica unor situatii juridice care exista la momentul in care legea noua intra in vigoare.

Art. 13 din Codul de procedura penala spune astfel:

„Aplicarea legii procesuale penale în timp și spațiu
(1) Legea procesuală penală se aplică în procesul penal actelor efectuate și măsurilor dispuse, de la intrarea ei în vigoare și până în momentul ieșirii din vigoare, cu EXCEPTIA situațiilor prevăzute în dispozițiile tranzitorii.”

Asadar, in norme tranzitorii poti spune ca anumite prevederi procedurale curente se aplica unor masuri dispuse anterior.

Asa s-a procedat si cand s-a trecut de la vechiul la noul Cod de procedura penala in 2014, cand prin Legea 255/2013 s-a prevazut ca noile reguli de procedura penala se aplica si actelor si masurilor anterioare. De aceea oameni care erau deja in curs de judecata pe vechiul cod, s-au trezit cu noul cod care le-a eliminat calea de atac a recursului in penal.

Vedeti Legea 255/2013 aici:
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/160693

„de ce nu am da și noi un OUG retroactiv in prima zi de guvernare care sa anuleze tot ce ați făcut voi și să va și arunce in pușcărie imediat pe toți ?”

Exact asa au facut bolsevicii cand au preluat puterea in Romania. Una dintre legile penale date de bolsevici care a retroactivat a fost ca intrarea in contact cu un „agent” al unei puteri straine era considerata tradare si iti dadeau cel putin 25 de ani de munca silnica, daca nu te omorau.

Prevederea aceasta, insa, desi a intrat in vigoare dupa 1948, s-a aplicat si pentru fapte comise inainte de intrarea in vigoare a legii.

Preoti greco-catolici, de exemplu, au fost inchisi de comunisti exact pe aceasta lege, acuzati dupa 1948 ca au tinut legatura cu Nuntiul Apostolic din Romania, deci cu un „agent” al unei puteri straine, desi la data respectiva asa ceva nu era ilegal.

Din cauza acestei practici bolsevice, de a acuza pe cineva ulterior intrarii in vigoare a unei legi penale pentru fapte facute anterior, Constitutia Romaniei prevede ca legea nu poate retroactiva, decat legea penala mai favorabila.

Pana si Stalin a fost mai diplomat decat strategul USR Andrei Caramitru, pentru ca macar Stalin facea procese spectacol (show trials) cand vroia sa-si condamne opoznatii. Strategul USR vrea sa condamne direct si „imediat” prin Ordonanta de Urgenta.

Solicit public USR-ului sa-l demita pe fascistul-bolsevic Andrei Caramitru din USR si sa se disocieze public de mesajul acestuia. Este inadmisibil ca in viata publica romaneasca un consilier a unui presedinte de partid parlamentar sa poata sustine asemenea aberatii totalitare de vadita sorginte fascista-bolsevica.