De ce i-a cerut Trump ajutor lui Putin

0
83
Donald Trump looks at a mask of himself as he speaks during a campaign rally in Sarasota, Florida. REUTERS/Carlo Allegri

Lăcomia – nu trădarea – l-a determinat pe Donald Trump să-i ceară ajutor preşedintelui rus Vladimir Putin în scrutinul prezidenţial din 2016, scrie într-o nouă carte, calificată de dpa drept „bombă”, Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump şi care între timp a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru diverse fraude şi încălcarea legilor electorale, transmite Agerpres.

Trump dorea să construiască un turn cu 120 de etaje în Piaţa Roşie din Moscova, din care 30 de etaje urmau să adăpostească un hotel de cinci stele şi un spa purtând numele fiicei preşedintelui, Ivanka Trump, a relatat sâmbătă publicaţia The Washington Post, care a anunţat că a intrat în posesia unui exemplar din cartea lui Cohen.

Trump intenţiona să-i ofere gratis lui Putin apartamentul de tip penthouse „pentru a-l peria”, scrie Cohen. „Întreaga poveste cu patriotismul şi trădarea este irelevantă în mintea lui. Trump se folosea de campanie pentru a face bani pentru el: asta a şi făcut”, scrie Cohen.

Trump şi Putin erau uniţi prin ura lor faţă de Hillary Clinton, mai scrie Cohen, care spune că Putin era furios pe Clinton pentru că fostul secretar de stat al SUA susţinuse protestele în masă împotriva lui din 2011.

„Ceea ce a părut a fi un complot a fost în realitate o confluenţă a intereselor comune în a-i face rău lui Hillary Clinton în orice mod cu putinţă, până la (şi inclusiv prin) amestecul în alegerile americane – o temă care l-a lăsat pur şi simplu rece pe Trump”, continuă Cohen, a cărui carte, „Disloyal: A Memoir” (Neloial: Memorii) urmează să vadă lumina tiparului marţi, 8 septembrie.