spot_img
27.5 C
București
vineri, mai 24, 2024
AcasăActualitateDe ce a fost dată Șoșoacă afară din AUR

De ce a fost dată Șoșoacă afară din AUR

-

Senatoarea Diana Şoşoacă a fost exclusă din Alianţa pentru Unirea Românilor, au confirmat surse din partid pentru Europa Liberă. Liderii AUR sunt nemulțumiți de comportamentul și „personalitatea vulcanică” a senatoarei, au spus sursele citate pentru Europa Liberă. Decizia finală va fi luată în Biroul Național de conducere al AUR, dar din informațiile Europei Libere toți senatorii partidului au fost de acord cu exluderea Dianei Șoșoacă. În același timp cu Șoșoacă a fost exclus și deputatul AUR de Bihor -Mihai Lasca.

Contactat de Europa Liberă, senatorul Sorin Lavric spune că excluderea Dianei Șocoacă este o decizie luată la nivel de partid. Totul a pornit de la cearta provocată de Diana Șoșoacă miercuri în plenul Senatului.

- Advertisement -

Totul a plecat de scandalul, de la cearta, pe care colega noastră a provocat-o în plenul Senatului, insultând-o pe doamna președinte Anca Dragu și pe secretarul general Ciprian Bucur. Noi avem câteva minute alocate pentru declarații politice și ea nu a mai avut timp și a declanșat un scandal insultându-i. Iar eu eram acolo în dreapta dnei Anca Dragu, pentru că eram secretarul în Biroul Permanent. Femeia asta ne pune într-o lumină atât de proastă încât nu putem suporta o asemenea atitudine obraznică, de ceartă, de magalagioaică pur și simplu. Cearta asta a continuat în biroul lui Claudiu Târziu, unde ne-am întânit toți trei. Doamna este colerică, agresivă și nu se poate opri să se certe”, ne-a declarat Lavric.

Miercuri după amiază, deputatul AUR Dan Tanasă a explicat că decizia a fost luată „la capătul unui lung şir de întâmplări” şi că orice membru al formaţiunii trebuie să respecte statutul partidului precum şi cel de demnitar al statului român, scrie News.ro.

- Advertisement -

Din păcate, vă confirm această informaţie. Nu pot să spun că este o veste foarte bună, însă, din păcate, doamna Şoşoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român şi este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului. Domnul Târziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Şoşoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Şoşoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei. Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook. S-au strâns mai multe lucruri. E o decizia luată la capătul unui lung şir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român”, a declarat Dan Tanasă miercuri după-amiază, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Primele semne ale unor disensiuni în AUR) au apărut imediat după incendiul de la Spitalul ”Matei Balș”, când senatoarea Diana Șoșoacă și co-președintele partidului, George Simion, au participat separat la diferite manifestații de protest împotriva guvernului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img