spot_img
30.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalizeDe astăzi, elevii din Viena pot fi testați pentru COVID-19 și de...

De astăzi, elevii din Viena pot fi testați pentru COVID-19 și de echipe mobile

-

De astăzi, elevii din Viena pot fi testați pentru COVID-19 și de echipe mobile, care vin la școală. A fost lansat autobuzul cu un laborator mobil. În pofida măsurilor sanitare, numărul infectărilor în rândul copiilor înregistrează o creștere ușoară după redeschiderea școlilor în regim normal, cu prezența la clasă, scrie Ziarul Românesc din Viena.

- Reclama -

În școlile din Viena s-au înregistrat 200 de infectări de la reluarea cursurilor în această lună. Până acum, autoritățile au optat în cazul copiilor pentru testul cu soluția – gargară, potrivit stiri.tvr.ro.

Principiul general este însă testarea masivă, așa că a fost lansat autobuzul cu un laborator mobil, care face teste direct la școală pentru cazurile suspecte. Sunt 6 echipe medicale mobile, pentru început. Rezultatul testului poate fi furnizat în 30 de minute.

Dacă initiațivă se va dovedi eficientă, autoritățile vor pregăti mai multe autobuze cu kituri de testare rapidă la bord. Acestea vor opera în zona micilor afaceri.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...