spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăExterneDavid Cameron: Marea Britanie va trimite personal militar pentru a pregăti armata...

David Cameron: Marea Britanie va trimite personal militar pentru a pregăti armata ucraineană

-

Marea Britanie va trimite luna viitoare personal militar în Ucraina pentru a ajuta la pregătirea armatei ucrainene, a anunțat marți premierul britanic David Cameron, care a avertizat că, în absența unui răspuns, Moscova va încerca să destabilizeze și alte țări, precum Republica Moldova sau statele baltice, transmite Reuters, relatează Agerpres.

‘Pe parcursul lunii viitoare, vom desfășura personal britanic pentru a oferi consiliere și asistență în ceea ce privește pregătirea, de la informații tactice la logistică și asistență medicală. De asemenea, dezvoltăm un program de pregătire a infanteriștilor împreună cu Ucraina pentru a îmbunătăți durabilitatea forțelor ei”, a spus Cameron, într-o audiere în fața parlamentarilor britanici.

- Advertisement -

Cameron a declarat că nu exclude posibilitatea înarmării armatei ucrainene la un moment dat în viitor, dar a precizat că poziția actuală a Londrei este de a furniza sprijin neletal Ucrainei.

”Dacă nu luăm poziție față de Rusia, pe termen lung acest lucru va fi păgubos pentru noi toți pentru că vom vedea și mai multă destabilizare. Va urma Republica Moldova sau una din țările baltice”, a avertizat șeful cabinetului de la Londra.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img