DAU LECȚII ROMÂNIEI, DAR…: Corupția Prințesei moștenitoare a Suediei

0
15

Vad ca ambasada Suediei la Bucuresti este foarte glumeata pe facebook. Pai la ei au imunitate, NU POT sa fie nici macar cercetati pentru coruptie. Stat de drept care ne da lectii! Ia mai bine plimbati voi ursul! Si mai sunt cateva state care sunt la fel de glumete. Austria, Germania, Franta. Cat mai rabdam sa fim presul de sters pe jos al unora in asa-zisa mare familie europeana? Cat mai rabdam cozile de topor care au un singur interes: sa faca miliarde pe spatele romanilor, sa injure Romania si sa distruga tara?, scrie fostul colonel Daniel Dragomir pe pagina Romania30.ro.

Daniel Dragomir reia o știre Mediafax despre Principesa moștenitoare a Suediei:

Prinţesa Victoria a Suediei nu va fi cercetată pentru corupţie

Prinţesa moştenitoare a Suediei, Victoria, nu va fi anchetată pentru luna de miere luxoasă oferită de un om de afaceri suedez, a anunţat vineri procurorul, care a primit numeroase plângeri de corupţie.

Motivul ţine de faptul că membrii familiei regale nu intră în niciuna dintre categoriile de persoane care pot fi vizate de o anchetă de corupţie, a explicat Gunnar Stetler în cadrul unei conferinţe de presă.

“Prinţesa Victoria nu face parte dintre persoanele carepot fi urmărite pentru corupţie. Ea a moştenit funcţia şi nu aparţine deci categoriei de persoane definite de termenii legii privind corupţia”, a precizat el.

Cele opt plângeri de corupţie depuse în total le reproşează prinţesei Victoria şi soţului acesteia, prinţul Daniel, că mare parte din luna lor de miere a fost sponsorizată de un bogat om de afaceri şi prieten apropiat al regelui, Bertil Hult.

În timpul călătoriei lor de şase săptămâni în Polinezia franceză şi în Colorado, cuplul căsătorit la 19 iunie la Stockholm, a folosit un avion privat, iahtul şi luxoasa casă americană a lui Bertil Hult.

Potrivit deciziei procurorului, cadourile sunt estimate la pesteun milion de coroane (105.000 euros).

Procurorul a subliniat că legea are “consecinţe stranii” şi acerut Parlamentului suedez să schimbe legea.

“Dacă propun un cadou excesiv premierului, pot fi cercetat, dardacă propun un cadou excesiv familiei regale, nu por fi pedepsit pentru că familia regală nu aparţine listei de persoane” care potfi urmărite.