spot_img
24.6 C
București
sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăDezvaluiriDat afară pentru incompetență a fost angajat consilier al Ministrului Muncii

Dat afară pentru incompetență a fost angajat consilier al Ministrului Muncii

-

Social-democratul clujean Daniel Tămaș a obținut un post de „consilier” al ministrului Muncii, Marius Budăi – potrivit informațiilor actualdecluj.ro. Tămaș este nimeni altul decât fostul șef al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC) – instituție  subordonată Consiliului Județean – omul care nu demult era dat afară din funcție pentru „incompetență profesională”.

- Reclama -

Cum și-a obținut Tămaș postul în Ministerul Muncii: prin intervenția și sprijinului  deputatului de Maramureș, Gheorghe Șimon, omul pe care la un moment dat Marcel Ciolacu l-a teleportat la Cluj Napoca, să preia frâiele organizației județene a PSD. Daniel Tămaș s-a remarcat, la momentul respectiv, printre fidelii colaboratori ai lui Șimon, alături de Dorin Chirteș, iar câțiva ani mai târziu își primește și răsplata, obținând acest locșor călduț de „consilier” al Ministrului Muncii, Marius Budăi.

În 2016, din postura de liberal, Alin Tișe a revenit la conducerea Consiliului Județean Cluj, astfel că el a început răfuiala cu instituția lui Tămaș, înființând o comisie de disciplină, pentru a evalua activitatea managerială. Tișe a lansat în public mai multe reproșuri la adresa lui Tămaș, susținând că ar fi primit mai multe plângeri privind modul în care s-au făcut unele angajări în cadrul centrelor sociale ale DGASPC, dar și legat de unele cheltuieli de investiții angajate de conducerea instituției. În baza constatărilor acestei Comisii, Tămaș a fost sancționat cu tăierea din salariu a unui procent de 20% , pe o perioadă de 3 luni. Ulterior, Tișe și vicepreședintele Marius Mânzat s-au întrunit pentru a-i evalua activitatea lui Tămaș, conform  regulamentului instituției. În calitate de ordonator principal de credite, administrația județeană are această sarcină de a-l evalua pe managerul DGASPC, la final de an. Nota acordată lui Tămaș de către cei doi lideri ai administrației județene a fost de 1,25, adică i s-a acordat alificativul nesatisfăctor.  Plenul Consiliului Județean – care avea atributul de a aproba sau de a respinge acest rezultat al evaluării – a votat favorabil, astfel că lui Tămaș i-a fost desfăcut contractul de muncă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img