spot_img
9.2 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
Acasăhighlight#DarrenWhite: General SRI, acuzații la adresa Ambasadei SUA

#DarrenWhite: General SRI, acuzații la adresa Ambasadei SUA

-

Generalul (r) SRI Aurel Rogojan, specializat în contraspionaj și fost șef de cabinet al lui Iulian Vlad, îi aduce o acuzație incendiară fostului ambasador american la București, Mark Gitenstein, despre care afirmă, într-un articol publicat azi pe cotidianul.ro, că a făcut intervenții directe în Justiție, în numele anumitor interese, scrie inpolitics.ro.

- Reclama -

Astfel, pornind de la recentele declarații ale lui Darren White Terrel,fostul reprezentant al Secret Service pe lîngă ambasada SUA la București, Rogojan afirmă: ”În România mai există cazuri în care pe bază de înscenări judiciare se dau sentinţe impuse politic, din aşa-zise raţiuni de relaţii externe, pentru că dau bine ca exemple de combatere a corupţiei sau, pur şi simplu, din adversitate politică şi răzbunare personală („Am să pun să fii arestat!”). Domnul D.W.T. ştie inside despre intervenţii directe, făcute personal în astfel de cazuri, chiar de fostul ambasador Mark Gitenstein. În numele independenţei justiţiei, în numele Departamentului de Stat, pentru succesul afacerilor iniţiate în România?” .

Mark Gitenstein, reamintește Inpolitics, a fost ambasador la București între 2009 și 2012, profesia sa fiind de avocat lobbyist, în special pentru companiile americane din domeniul armamentului și al energiei.

După expirarea mandatului diplomatic, el a devenit – o manevră extrem de controversată – președintele Fondului Proprietatea, care deține pachete de acțiune la toate marile companii din domeniul energiei unde statul român e parțial proprietar, (Petrom- OMV, Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica).

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img