Darius Vâlcov vrea la detectorul de minciuni și pedeapsa maximă dacă e dovedit vinovat

0
284

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov a susținut în instanță că este de acord să fie supus la detectorul cu minciuni, considerând că nu există nicio probă relevantă împotriva lui la dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Informația apare în motivarea deciziei din data de 26 martie, prin care Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Darius Vâlcov, transmite Agerpres.

„Totodată, arată că, dacă există vreo dovadă că ar fi săvârșit infracțiunea de trafic de influență, să îi fie aplicată pedeapsa cea mai drastică, precizând faptul că acceptă inclusiv supunerea la detectorul de minciuni, chiar dacă nu există o probă relevantă în cauză”, este declarația dată de Vâlcov în instanță pe data de 26 martie, potrivit motivării.

Pe 31 martie, surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că Darius Vâlcov a cerut la DNA încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, însă a fost refuzat de procurorul de caz.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA). În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât și prin intermediari.