spot_img
25.3 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeDarius Vâlcov despre insolvența Realitatea TV: Toţi aceşti escroci vor dispărea. Din...

Darius Vâlcov despre insolvența Realitatea TV: Toţi aceşti escroci vor dispărea. Din 2011 Realitatea nu a mai plătit nici măcar un leu la bugetul de stat

-

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a declarat, vineri seara, că Executivul vrea să modifice Legea insolvenţei, în urma căreia a apreciat că „toţi escrocii vor dispărea”, şi a lansat un atac la Realitatea TV, despre care a spus că are datorii de 121,4 milioane de lei.

„Datoriile totale ale insolvenţilor sunt mai mari decât pensiile din 2016. Mai mult, înainte de apariţia legii datoriile erau de 13 miliarde (de lei – n.r.). După apariţia legii s-au dus la 48 de miliarde”, a declarat la România TV Darius Vâlcov, afirmând că Executivul vrea să modifice Legea Insolvenţei.

- Advertisement -

El a mai spus că după ce Legea insolvenţei va fi modificată „toţi aceşti escroci vor dispărea”.

De asemenea, Vâlcov a lansat un atac la adresa postului Realitatea TV.

„Realitatea TV are astăzi, la sfârşitul lunii trecute, 121,4 milioane de lei datorie. În fiecare lună mai adaugă încă un milion datorie. Din 2011 Realitatea nu mai plătit nici măcar un leu la bugetul de stat. Nu se plătesc nici măcar contribuţiile pentru ei (pentru angajaţi – n.r.) pentru pensii sau pentru sănătate. Cam 9,2 miliarde de lei sunt datoriile cu reţinere la sursă. Adică firma le reţine. Cu şapte ani de zile nu mai există niciun caz, pentru că legea spune că dacă nu ieşi din insolvenţă intri în faliment. În cazul Realitatea, sunt două firme care deţin Realitatea şi fiecare la rândul ei mai are una, mai are trei în insolvenţă, iar cealaltă mai are nouă în insolvenţă, adică sunt 13 în insolvenţă deţinute de un număr de acţionari”, a afirmat Vâlcov.

Consilierul premierului a mai spus că banii datoraţi de firmele aflate în insolvenţă „probabil nu vor mai putea fi recuperaţi niciodată”.

„Astăzi avem de recuperat, nu numai de la această categorie, ci toate arieratele, sunt de 97 de miliarde de lei. 84% sunt nerecuperabili”, a mai spus Vâlcov.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img