spot_img
15.9 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăEconomieDaniel Zamfir (PSD): Nu am așteptări de la noul șef al ANRE

Daniel Zamfir (PSD): Nu am așteptări de la noul șef al ANRE

-

PSD îl critică voalat pe noul președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Senatorul Daniel Zamfir spune la RFI că nu are nici o așteptare de la George Niculescu, propus de PNL.

- Reclama -

Conducerea ANRE a fost votată acum câteva zile de Parlament. George Niculescu, susținut de PNL, este noul președinte al instituției, în timp ce Gabriel Andronache, propus de PSD, a devenit vicepreședinte.

Senatorul PSD Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice, spune că nu are nici o așteptare de la noul șef al ANRE: ”Sigur, de la domnul Niculescu și aici nu fac parti-pris politic, dar de la domnul Niculescu chiar nu am așteptări. Domnul Niculescu a fost secretarul de stat de la Ministerul Energiei care a negociat foarte prost acel plan de decarbonizare. Iată, constatăm astăzi că a fost o mare eroare felul în care s-au asumat acele ținte cu privire la închiderea capacităților de producție a energiei electrice pe cărbune”.

Social-democratul are însă așteptări de la noul vicepreședinte al ANRE: ”De la domnul Andronache, da, chiar am speranțe, pentru că domnul Andronache vine de la Transelectrica, este cel care a condus compania Transelectrica și care printr-o atitudine responsabilă a demonstrat că această companie a fost cea care a menținut acest echilibru atât de util în sistemul energetic național”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img