AcasăEconomieAgriculturaDanemarca vrea să construiască 9 insule lângă Copenhaga

Danemarca vrea să construiască 9 insule lângă Copenhaga

-

Guvernul Danemarcei a propus astăzi construirea a nouă insule în apele mării la sud de capitala daneză Copenhaga pentru a crea spații noi pentru business, transmite Radio Europa Liberă.

Insulele care ar putea fi date în folosință până în 2040 ar atrage 380 de afaceri noi și ar crea 12 mii de locuri de muncă, a spus un purtător de cuvânt al ministerului danez pentru afaceri citat de Reuters. Țările nordice se află în competiție pentru investiții de miliarde de euro cu orașe ca Frankfurtul, Londra, Amsterdamul și Parisul. La sfârșitul anului trecut, Danemarca a propus construirea unei insule în apropierea Copenhagăi pentru a face loc populației în creștere. Insulele pentru afaceri ar urma să aibă o suprafață totală de 700 de mii de metri pătrați și un litoral de 17 mii de kilometri. Propunerile mai trebuie supuse votului Parlamentului danez.

- Advertisment -

Must Read

Soțul lui Merkel: Nemții sunt leneși

0
Joachim Sauer, soţul cancelarului german Angela Merkel, a renunţat marţi la stilul rezervat care a marcat de obicei declaraţiile sale publice şi a deplâns...