spot_img
33.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăAnalizeDanemarca, prima ţară din afara Asiei care a relaxat măsurile de izolare,...

Danemarca, prima ţară din afara Asiei care a relaxat măsurile de izolare, anunță că răspândirea epidemiei nu s-a accelerat

-

Danemarca, prima ţară din afara Asiei care a relaxat măsurile de izolare, a anunţat joi că răspândirea epidemiei de COVID-19 nu s-a accelerat pe teritoriul său după ce Guvernul de la Copenhaga a decis să ridice gradual restricţiile începând cu jumătatea lunii aprilie, informează Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Această ţară a început să redeschidă unităţile de tip after-school şi şcolile pentru elevii din ciclul primar în urmă cu două săptămâni, care au fost urmate de saloanele de coafură şi alte companii mici pe 20 aprilie, după ce autorităţile locale au constatat o scădere a numărului de infecţii şi de decese.

„Nu există semnale că epidemia de COVID-19 accelerează”, au declarat reprezentanţii Statens Serum Institut (Institutul de Stat pentru Seruri), care coordonează programele de pregătire a populaţiei pentru maladiile infecţioase.

Aşa-zisa rată „R”, ce indică numărul mediu de persoane infectate de un singur caz testat pozitiv, a crescut uşor în ultimele două săptămâni, dar a rămas la o valoare subunitară, au precizat oficialii danezi.

Guvernele din lumea întreagă doresc ca rata „R” să se menţină la valori subunitare – fapt care ar însemna că fiecare persoană infectată transmite virusul la cel mult o altă persoană – înainte de a relaxa măsurile de izolare a populaţiei.

Germania a anunţat marţi că rata „R” de pe teritoriul său a crescut din nou la valoarea 1,0 după relaxarea restricţiilor de săptămâna trecută.

Danemarca, una dintre primele ţări din Europa care au decretat starea de urgenţă, a raportat 452 de decese cauzate de noul coronavirus până joi, în timp ce numărul internărilor a scăzut constant pe parcursul lunii aprilie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...