spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăDezvaluiriDandanaua penală de la Hidroelectrica

Dandanaua penală de la Hidroelectrica

-

Curtea de Conturi a sesizat Parchetul în urma unui control realizat în 2022 la compania Hidroelectrica, reprezentanții Curții considerând că există fapte care au avut drept consecință prejudicierea patrimoniului societății. Într-un răspuns transmis News.ro, Curtea de Conturi afirmă că departamentul de specialitate din cadrul instituției a efectuat, în perioada 28.02 – 07.07.2022, misiunea de audit de conformitate cu tema  ”Controlul situației, evoluției și modului de administrare a patrimoniuui public și privat al statului, precum și legalitatea realizării veniturilor și a efectuării cheltuielilor”, pentru perioada 2019 – 2022 , la Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale (SPEEH) Hidroelectrica SA, fiind încheiat raportul de control înrergistrat la data de 7 iulie 2022.

Hidroelectrica este cea mai mare companie deţinută de statul român şi lider în producţia de energie hidroelectrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare Sistemului Energetic Naţional, fiind o companie vitală pentru acest sector strategic cu implicaţii în siguranţa naţională. 

- Advertisement -

Virgil-Daniel Popescu (n. 25 aprilie 1968 , Turnu Severin, Mehedinți, România) este un deputat român, ales în legislaturile 2016-2020 și 2020-2024, a ocupat funcția de ministru al Energiei între 4 noiembrie 2019 până pe 15 iunie 2023. Popescu este liderul PNL Mehedinți.

Virgil Popescu a fost poreclit Ministrul Dandana.

- Advertisement -

Hidroelectrica anunţă, luni seară, că, încă din timpul auditului Curţii de Conturi, acolo unde au existat suspiciuni, a sesizat organele competente, făcând toate demersurile legale necesare, atât pe parte penală, cât şi civilă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img