spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăPoliticaDăncilă îl amenință pe Iohannis cu CCR în scandalul miniștrilor

Dăncilă îl amenință pe Iohannis cu CCR în scandalul miniștrilor

-

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis nu îi va numi pe noii miniştri ai Dezvoltării şi Transporturilor sau nu va veni cu o explicaţie, singura soluţie este sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR).

- Reclama -

„Consider că este o vulnerabilitate dacă preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, nu va nominaliza noii miniştri. Este o situaţie neplăcută nu pentru Guvernul României, o situaţie neplăcută pentru România, pentru că deja se preiau dosarele în lucru (…), se participă la întâlnirile de pregătire de către Secretariatul General şi noi va trebui să facem această trecere de la un ministru la altul mult mai târziu decât este necesar. (…) După cele discutate cu preşedintele partidului, cu preşedintele ALDE, mai aşteptăm câteva zile. Domnul preşedinte a spus că după 1 decembrie va veni cu nominalizarea sau va veni cu o explicaţie de ce se întârzie, iar dacă nu, trebuie să mergem la Curtea Constituţională, pentru a găsi acolo un rezultat. (…) În cazul în care respinge această numire, vom hotărî în cadrul Comitetului Executiv Naţional. (…) Singura noastră soluţie dacă nu se va veni cu nominalizarea sau cu o explicaţie din partea domnului preşedintelui este să mergem la Curtea Constituţională. Cred că este un caz unic în istoria Uniunii Europene. Acum, când se preia preşedinţia, când în faţa României se află acest proiect de ţară, avem o situaţie atât de dificilă, în care preşedintele efectiv nu este interesat de modul în care preluăm Preşedinţia Consiliului UE. (…) Ne aflăm într-un impas în acest moment”, a declarat Dăncilă, într-o intervenţie telefonică la România TV.

- Advertisement -

Ea a catalogat situaţia ca „neplăcută”, însă a arătat că nu a dorit să externalizeze problemele interne la Bruxelles.

„Nici nu aş vrea ca soluţia să o găsim la nivelul Bruxelles-ului. Eu cred că soluţia trebuie să o găsim la nivelul României şi să dăm dovadă de mai multă responsabilitate. Sunt convinsă că atât preşedintele Comisiei, cât şi ceilalţi comisari sunt informaţi. Va trebui să explic de ce vin cu miniştri care sunt deja revocaţi”, a afirmat Dăncilă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img