spot_img
30.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalizeDăncilă îl acuză din SUA pe Iohannis: Dincolo de interesele personale este...

Dăncilă îl acuză din SUA pe Iohannis: Dincolo de interesele personale este prima oara cand un premier este primit de speakerul Camerei Reprezentanţilor, după 10 ani. Toti vor sa vina în Romania

-

Viorica Dăncilă a anunţa marţi seara, la România TV, că Nancy Pelosi, președinte al Camerei Reprezentanților, omoloaga lui Liviu Dragnea, a acceptat invitația liderului Camerei Deputaților din România de a veni în vizită în România. Totodată, şeful executivului l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că aduce prejudicii imaginii României și a anunțat că își menține poziția de a muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

- Reclama -

În privinţa anunţului mutării ambasadei din Israel la Ierusalim, cred că am făcut ceea ce e corect, România trebuie să aibă propriul punct de vedere pentru a fi respectată. Apropierea noastră de SUA și Israel este foarte importantă, nu înseamnă că vom avea o poziție împotriva UE, ci va fi una complementară. Afirmațiile lui Iohannis aduc prejudicii de imagini României, nu e prima dată. Când are ceva de reproșat, când jignește, nu trebuie să iasă cu reacții publice. Nu e vina mea că regele Iordaniei nu a mai venit. Președintele putea să îl sune să îi spună că nu este de acord, pentru că regele e omologul președintelui, nu al premierului.

Eu am fost în toate țările din Golf, nu am văzut ca președintele să viziteze țările arabe. Nu înseamnă că punctul nostru de vedere ne poziționează împotriva statelor arabe. M-aș fi așteptat ca președintele să îmi solicite o discuție despre această vizită, dar nu a dorit.

În SUA se vorbește despre România ca despre un stat prieten. Legat de mutarea ambasadei, îmi mențin punctul de vedere. În CSAT, așa cum a zis președintele Liviu Dragnea, președintele trebuie să ridice această problemă sau să își spună punctul de vedere. Văd că mă acuză de ignoranță, dar nu explică de ce nu vrea. Văd că nu numește,m de atâta timp, un ambasador în Israel.

România are o şansă pe care nu trebuie sa o piarda. Dincolo de interesele personale este prima oara cand un premier este primit de speakerul Camerei Reprezentanţilor, după 10 ani. Toti vor sa vina în Romania„, a declarat Viorica Dăncilă la România TV.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...