spot_img
22.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăDezvaluiriDan Voiculescu, nou dosar la DNA pentru terenurile luate moca de la...

Dan Voiculescu, nou dosar la DNA pentru terenurile luate moca de la Academia Română: 3.757.860 euro

-

Dan Voiculescu ar urma să ajungă la DNA după ce joi procurorii au început cercetarea penală în dosarul terenurilor obținute de acesta de la Academia Română și l-au pus sub acuzare pe BOGDAN ALEXANDRU, președinte executiv al Fundației „Patrimoniu” din cadrul a Academiei Române.

- Reclama -

Acesta a lucrat pentru grupul de firme GRIVCO.

Cazul a fost dezvăluit acum câțiva ani de jurnaliștii Robert Turcescu și Ovidiu Vanghelie.

Deocamdată DNA nu a anunțat oficial inculparea lui Dan Voiculescu.

Concret, în perioada 2006-2010, cu ocazia administrării patrimoniului silvic și funciar al Academiei Române, între Fundația „Patrimoniu” și mai multe societăți comerciale au fost încheiate peste 20 de contracte și acte adiționale privind: arendarea și concesiunea de terenuri, asistența juridică, consultanță, prestări servicii etc  (…) Spre exemplu, pentru perioada 2007-2009, la o suprafață de teren de 1.484,31 hectare și pentru perioada 2008-2009, la suprafața de 641,51 hectare, Fundația „Patrimoniu” nu a calculat valoarea arendei și nici nu a comunicat Arendașului (societate comercială) obligația de plată. De asemenea, fără a exista aprobarea Consiliului Director, Fundația „Patrimoniu” a fost de acord și a acceptat plata anumitor sume, considerate drept avans arendă, sume care nu au fost recalculate și regularizate conform prevederilor din Actele adiționale și în raport cu arenda datorată. Prejudiciul total creat de Bogdan Alexandru în dauna Academiei Române este de 3.757.860 euro., spune DNA joi într-un comunicat.

Centrul de Investigatii Media a dezvăluit istoria celor 452 de hectare de teren din Constanta ce ar fi trebuit retrocedate Academiei Romane dar care insa au fost pierdute, cu aparenta complicitate a presedintelui executiv al Fundatiei “Patrimoniu” a Academiei, profesorul Alexandru Bogdan. Tot prin semnatura academicianului Bogdan, o parte din terenul din judetul Constanta, repectiv 117,4 hectare din zona Topalu, erau inchiriate pentru doar 18.000 de euro pe an unei companii care dorea sa infiinteze acolo un parc eolian, jumatate din aceasta companie apartinand Grivco SA, holdingul familiei Voiculescu.

CONTRACTELE CERCETATE/ SURSA: romanialibera.ro

1.   Convenţia de cooperare tehnico-ştiinţifică încheiată  cu  S.C. GRUPUL INDUSTRIAL VOICULESCU ŞI COMPANIA SA (GRIVCO SA, controlat de Dan Voiculescu) la care s-ar fi semnat nelegal cinci acte adiționale, fără respectarea Statutului Fundaţiei „Patrimoniu”. Prin cele cinci acte adiţionale, au fost încheiate cinci contracte de arendare fără respectarea procedurii de avizare a actelor juridice încheiate de către Fundaţia „Patrimoniu”, procedură obligatorie. Spre exemplu, pentru suprafaţa de teren de 1.484,31 hectare Fundaţia „Patrimoniu” nu a calculat valoarea arendei şi nici nu a comunicat arendaşului obligaţia de plată. Există mai multe nereguli consemnate în audit. Astfel de nereguli apar și la alte contracte, protocoale de colaborare sau convenții

2.   Contractul de arendare încheiat cu SC Rovexim SRL, la care s-a făcut un act adițional în 2007 prin care s-a prelungit contractul pe 20 de ani. Arenda nu a fost încasată integral; nu s-au renegociat prețurile pentru arendare, păstrându-se prețuri mici, sub valorile pieței

3.   Contract de concesiune pe 99 de ani cu SC Manoleti SRL a peste 300 de hectare ( de fapt, două contracte) –prejudiciile sunt peste 4.000.000 de euro

4.   Protocolul de parteneriat tehnico-ştiinţific şi economic încheiat între Fundaţia „Patrimoniu” şi S.C. MIDAGRO S.R.L.

5.   Contractul de parteneriat încheiat între Fundaţia „Patrimoniu” şi S.C. EVN WINDPOWER DEVELOPMENT & CONSTRUCTION  S.R.L.Bogdan Alexandru ar fi pus gratuit la dispoziţia S.C. EVN  WINDPOWER DEVELOPMENT & CONSTRUCTION S.R.L. suprafaţa de 130,8 hectare teren;

6.   Contractul de arendare încheiat între Academia Română şi Lasc Doru

7.   Contractul de arendare nr. 4746 din 10.12.2002, încheiat între Academia Română şi S.C. M.D. AGRICOLA S.R.L.

8.   Contractul de arendare nr. 1138 din 25.03.2004, încheiat între Academia Română şi S.C. CARPAŢI MODERN FURNITURA S.R.L.

9.   Contract de concesiune încheiat cu S.C. HORTIMPEX  LIYLAN AGRO S.R.L. Terenurile au fost concesionate pe 45 de ani, cu redevență “0” lei

10.Protocol de colaborare tehnico-științifică încheiat cu S.C. BIO AGRA S.R.L. în dezavantajul Academiei

11.Contract de arendare încheiat cu S.C. AGRIMAT MATCA S.A.

12.Contract de arendare încheiat cu S.C. AGRIROM S.R.L.

13.Contract de arendare încheiat cu S.C. PREST SERV INTERNAŢIONAL S.R.L.

14.Contract de arendare încheiat cu Asociaţia Familială Butcaru Valentina

15.Contracte (trei) de consultanţă încheiate între Fundaţia „Patrimoniu” şi S.C. NICO PROTECTION SECURITY GROUP  S.R.L. si contract de prestări servicii

16.Contractul de prestări servicii încheiat între Fundaţia „Patrimoniu” şi S.C. GFA-RO CONSULTANŢĂ IMPEX  S.R.L.

17.Contractul de prestări servicii încheiat între Fundaţia „Patrimoniu” şi S.C. PHARO STRATEGY S.R.L.

18. Contractul de prestări servicii încheiat între Fundaţia „Patrimoniu” şi  S.C. TASCS CONTAB GRUP S.R.L.

19.Contractul de asistenţă juridică încheiat între Fundaţia „Patrimoniu” şi CAB – Lucian Pitaru

20. Contract prestări servicii încheiat cuS.C. NICO PROTECTION SECURITY GROUP  S.R.L. ( Fundația Patrimoniu a încheiat, în total, trei contracte cu această societate: două de prestări servici, una de consultanță)

CE SCRIA TURCESCU:

Explicatiile sint inutile. Cititi cu atentie fiecare rind sau doar pasajele subliniate si veti intelege cum si-a arendat Voiculescu– alias Felix Mondialu’- forul national de consacrare stiintifica si culturala din Romania, adica Academia Romana!

conventie_1,2 conventie_3,4 conventie_5,6 conventie_7,8 conventie_9,10 conventie_11De parca n-ar fi fost destul, la doua luni distanta se incheie si un prim act-aditional: suprafata creste la peste 5000 de hectare!

act aditiona_1,2Va avertizez ca e doar inceputul devoalarii unei uriase afaceri de coruptie in care  statul , prin Agentia Domeniilor Statului si Academia Romana, a devenit ostaticul unui foarte probabil grup infractional organizat! In curind, alte documente publicate in premiera si in exclusivitate!

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img