spot_img
26.6 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăSpecialDan Tăpalagă: Inspecția Judiciară a luat-o razna

Dan Tăpalagă: Inspecția Judiciară a luat-o razna

-

A te autosesiza pe solutiile pronuntate de magistrati in timpul unei anchete reprezinta un semnal de prost augur in sistem, care nu ma indoiesc ca-si va apara independenta. CSM actioneaza populist, abuziv si deschide o cutie a Pandorei care trebuie rapid inchisa. Justitia nu se face sub amenintare. Daca inspectia dispune de informatii ca magistratii in cauza au comis abuzuri, n-au decat sa-i cerceteze discret si sa ne spuna la ce concluzii au ajuns, afirmă jurnalistul Dan Tăpalagă într-un comentariu publicat pe hotnews.ro.

- Reclama -

Faptul ca un judecator a decis ca Piedone poate fi cercetat in stare de libertate si n-a mai pus nici macar masura controlului judiciar inseamna pur si simplu ca n-au existat motive juridice pentru arestare, ca DNA n-a convins. Si in cazul DNA apare o mica problema: nu cumva exagereaza putin cu masura arestarii? Toata lumea intelege nevoia de justitie si furia strazii fata de corupti, dar magistratii au datoria sa aplice legea si nu sa se faca simpatici, mai afirmă jurnalistul.

Prin aceste actiuni periculoase de intimidare, CSM atenteaza in mod nepermis la independenta si impartialitatea magistratilor. Judecatorii si procurorii se vor gandi de doua ori inainte sa pronunte o solutie.  Vor cantari daca ea satisface sau nu asteptarile publicului, daca risca sau nu o ancheta disciplinara din cauza ca au pronuntat o solutie, nu alta, fapt de neacceptat intr-o justitie independenta, este concluzia lui Dan Tăpalagă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...