Multi au exultat la imaginea cu Liviu Dragnea asteptand la coada alaturi de alti suspecti sau martori, ce-or fi fost ei, sa le vina randul pentru a da cu subsemnatul in fata procurorilor. Din neglijenta sau lipsa de coordonare, din banale motive logistice sau poate in mod premeditat, procurorii l-au supus pe liderul PSD la o umilinta inutila. Cu putina intelepciune, putea fi evitata. Astfel de imagini nu fac decat sa amplifice frustrarile si agresivitatea politicienilor impotriva procurorilor, care si asa au atins paroxismul. De asta au nevoie acum Kovesi si echipa ei, cand ura impotriva DNA creste nu doar in randul politicienilor, ci chiar in interiorul sistemului?, scrie Dan Tăpălagă într-un comentariu pe Hotnews.
Tăpălagă este un jurnalist cunoscut ca fiind apropiat al DNA.
Poate va intrebati de unde atata ingrijorare la sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, ca judecatorii Curtii Constitutionale ar putea tranti abuzul in serviciu in sedinta de miercuri, 15 iunie? Din cate aud, judecatorii Curtii s-au montat tot dupa o umilinta similara. Sigur, nu comparam cazul Dragnea cu cel al judecatorilor anchetati sub acuzatia de, ati ghicit, abuz in serviciu pentru „erata” de la referendumul din 2012. Ar fi o comparatie abuziva. Dar, pana la un punct, au trecut prin momente similare. Toti judecatorii Curtii, repet, toti cei noua judecatori s-au plimbat cu buletinul in mana prin fata Ministerului Public in dosarul referendumului, tinuti cu lunile intr-o ancheta penibila pentru Curte ca institutie, dar si pentru judecatori in particular. Cei noua judecatori au stat cu satarul deasupra capului, fiind suspecti de – atentie mare – abuz in serviciu, fals si uz de fals. Dosarul a fost clasat abia anul acesta in aprilie cand cineva s-a prins ca taraganarea anchetei risca sa arunce in aer Curtea. De aceasta data vorbim de prostia fara margini a unui procuror din Parchetul General. I-a tratat pe judecatorii Curtii ca pe ultimii borfasi. Umilinta genereaza in orice om de pe lumea asta dorinta de revansa, de razbunare si intuneca ratiunea, mai scrie Tapalagă.
In fine, inchei prin observatia ca masa critica anti-DNA se mareste pe zi ce trece nu doar in randul politicienilor – acolo e de inteles – dar mai nou si in interiorul aliatilor traditionali ai luptei anticoruptie: Curtea Constitutionala, judecatori, o buna parte din CSM. Asta mai lipsea, mai afirmă editorialistul de la Hotnews.