spot_img
8.2 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăAnalizeDan Motreanu: Poate că în vremuri normale, la un congres PNL ar...

Dan Motreanu: Poate că în vremuri normale, la un congres PNL ar fi fost mai mulţi candidaţi. Din păcate, nu sunt vremuri obişnuite şi se pare că războiul şi crizele aferente lui se vor întinde pe o perioadă mai lungă. În aceste condiţii, mi se pare normală o singură candidatură

-

Liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a declarat că, în vremuri normale, ar fi existat mai multe candidaturi la şefia partidului, însă România trece prin momente dificile, astfel încât PNL are nevoie de un lider precum Nicolae Ciucă.

„Astăzi, vom alege în fruntea PNL un coleg care are mai degrabă o carieră profesională solidă, decât una politică. Are o carieră profesională bazată pe jurământul de credinţă faţă de această ţară. Este un om care şi-a făcut întotdeauna datoria faţă de români şi această ţară. Se spune că, în vremuri dificile, ai nevoie de liderul potrivit pentru a putea să treci peste ele. (…) PNL şi România – amândouă – avem nevoie de un lider precum Nicolae Ciucă. Poate că în vremuri normale, la un congres PNL ar fi fost mai mulţi candidaţi. Din păcate, nu sunt vremuri obişnuite şi se pare că războiul şi crizele aferente lui se vor întinde pe o perioadă mai lungă. În aceste condiţii, mi se pare normală o singură candidatură”, a spus Motreanu, în discursul ţinut la Congresul extraordinar al PNL.

- Advertisement -

El a justificat desfăşurarea unui congres la doar şase luni de la ultimul, deoarece există o criză a leadershipului partidului.

„Suntem din nou la un congres al PNL după doar şase luni de zile. Unii ar spune că e prea repede, dar cei mai mulţi spun că de fapt este prea târziu. Cred că oricare ar fi motivul unui congres, chiar dacă unii dintre noi îl ştiu, cred că toţi cetăţenii şi membrii PNL merită un răspund mai clar, de ce a fost nevoie de un congres al PNL la numai şase luni. Întotdeauna PNL, atunci când a crezut şi a simţit că este o criză a leadershipului partidului, a acţionat rapid, ferm, principial, pragmatic, pentru a da o nouă şansă PNL, pentru a recredibiliza partidul. Aşa s-a întâmplat şi în anul 2002, când în fruntea PNL a fost adus şi ales Theodor Stolojan, aşa s-a întâmplat şi în 2014, când în fruntea PNL a fost ales cel mai bun primar al României, Klaus Iohannis. Şi unul şi celălalt aveau mai degrabă o carieră profesională puternică şi solidă, decât una politică. Şi unul şi celălalt au reuşit să creeze proiecte politice importante care au dus la câştigarea de către PNL a multor alegeri. Şi unul şi celălalt au rămas în şi alături de PNL, spre deosebire de alţi lideri cu ADN şi pedigree liberal, care astăzi nu se mai află alături de noi”, a mai afirmat Motreanu. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img