spot_img
17.3 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeDan Motreanu: Operațiune de dragare de urgență pe Dunăre

Dan Motreanu: Operațiune de dragare de urgență pe Dunăre

-

Guvernul a alocat 9,5 milioane de lei pentru executarea în regim de urgenţă a unor operaţiuni de dragare a fluviului Dunărea.Această măsură este necesară pentru a amenaja şenalul navigabil şi a asigura condiţiile minime de navigaţie pe Dunăre, pe sectorul comun româno-bulgar, anunță europarlamentarul Dan Motreanu, șeful PNL Giurgiu.

Lucrările sunt menite să reducă riscul de blocare a traficului şi să scurteze timpii de aşteptare pentru tranzitarea zonelor dificile. Aceste situaţii generează pierderi mari pentru companiile de navigaţie şi pentru industria românească. Trebuie intervenit în continuare cu lucrări de dragaj pentru că se menţine riscul eşuării navelor la punctele critice unde s-au format praguri. Autoritățile române vor începe lucrări de dragare a Dunării în patru puncte critice de pe malurile care aparțin Bulgariei (Batin, Belene, Breslian și Verdiam). Operațiunile sunt programate să dureze între 6 și 30 de zile, mai spune Motreanu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...