spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeDan Motreanu anunță fonduri europene pentru infrastructura de transport din Giurgiu

Dan Motreanu anunță fonduri europene pentru infrastructura de transport din Giurgiu

-

A fost semnat contractul pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului de transport public în municipiul Giurgiu si zona sa metropolitană, a anunțat pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

CE MAI SUSȚINE MOTREANU:

ℹ Proiectul este în valoare de 78,7 de milioane de lei și va fi finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

ℹProiectul va avea impact asupra reducerii poluării și creșterii siguranței rutiere, prin achiziția de autobuze și microbuze electrice.

ℹ Din zona metropolitană a municipiului Giurgiu fac parte comunele: Băneasa, Daia, Frățești, Gogoșari, Gostinu, Izvoarele, Malu, Oinacu, Putineiu, Schitu, Slobozia, Stănești, Stoenești și Toporu.

ℹ Un alt contract finanțat prin PNRR vizează achiziția de microbuze electrice pentru realizarea transportului public de călători între orașul Bolintin-Vale și comuna Bolintin-Deal și retur precum și din zona centrală către zonele periferice ale fiecărei localități. Contractul este în valoare de 4,68 de milioane de lei.

ℹ De asemenea, un alt contract va permite comunei Daia să aibă acces la 2,3 milioane de lei pentru achiziția de microbuze nepoluante pentru transportul public de persoane și stație de încărcare electrică pentru parteneriatul Comana-Colibași.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img